Eladó apartmanok stájer termálszállodában: kényelem és befektetés (x)

Eladó apartmanok stájer termálszállodában: kényelem és befektetés (x)

2014.12.17

60, 80, 90 négyzetméteres apartmanok tulajdonjogát kínálják eladásra az egyik legnépszerűbb steiermarki gyógyfürdő, Bad Waltersdorf 4 csillagos szállodájában, a Falkensteiner Hotel & Spa-ban.


A 4 csillagos Falkensteiner Hotel & Spa Bad Waltersdorf

 

Az apartmanok a saját használat mellett befektetési lehetőséget is kínálnak a megvásárlóknak: a hotel évi 4 százalékos megtérülést garantál, amennyiben a tulajdonos átadja a hasznosítás jogát a szállodának. Ennek részleteiről, feltételeiről részletesen  később írunk.


Bad Waltersdorf: a stájer termálrégió ékköve


A fürdőhely körülbelül 60 (autópályán 70) kilométerre fekszik Szombathelytől és rendkívül népszerű helynek számít Ausztriában. Egy családi és egy  termálfürdő épült a településen, több szálloda közül választhatnak a látogatók. Közülük a 4 csillagos Falkensteiner Hotel  tőkeerős nemzetközi szállodalánc tagja, és kifejezetten a 40 év feletti vendégeket várja a szolgáltatásaival a 18 lyukú golfpálya közvetlen szomszédságában. A szállodához külső és belső termál- illetve sportmedencék, szaunavilág, fitneszterem, rendezvények tartására alkalmas helyiségek tartoznak. A hotel népszerű az osztrák, valamint a nemzetközi hírességek, illetve sportcsapatok körében, a vendégek a nyugodt környezet és a színvonalas szolgáltatások miatt kedvelik – csak a szállóvendégek számára (bizonyos kivételektől eltekintve) nyitott a fürdő- és wellnessrészleg.

Bad Walterdorf a többi stájer termálfürdővel együtt a Dachstein-Tauern síterepek után a második legkedveltebb turisztikai régió Steiermarkban. A szálloda medencéiben is megtalálható 62 fokos termálvíz gyógyvíznek számít. 


Apartmanok a szálloda új szárnyában


A szállodához kapcsolódva készült el a modern és tradicionális építészeti elemeket tartalmazó új épületszárny, amelyben 42 darab 60-90 négyzetméteres apartman található. A minőségi anyagokból épült, tágas és világos, erkélyes lakóegységek megvásárolhatóak - jelenleg (2014. decemberi állapot szerint) még 17 darab várja leendő tulajdonosát, a többi elkelt.
 


Az apartmanok bútorozottak


Az 60 (59,35) négyzetméteres apartmanok ára 192.500 és 217.900 euró között mozog. Mindegyikhez kilépő vagy erkély tartozik, illetve egyetlen földszinti lakáshoz tartozik 67 négyzetméteres kert (utóbbi lakóegység 222.400 euróba kerül). Fontos információ, hogy NEM üdülési jogról van szó, hanem tulajdonjogról. A lakásokhoz 13.000 euróért mélygarázs, 3000 euróért parkolóhely vásárolható, illetve 3000 euróért a meghatározott apartmanokba a gyógyvíz is beköthető közvetlenül. 
 A lakások magyar és osztrák ingatlaniroda közvetítésével vásárolhatóak meg, a bejegyzési, ügyvédi, közjegyzői és közvetítői költségek körülbelül a vételár 10 százalékát teszik ki pluszban. Az ausztriai iroda hitelügyintézésben is közreműködik – ennek feltételeiről külön nyújt felvilágosítást.
Az apartman tulajdonosait a golfpálya különböző kedvezményes lehetőségekkel várja – további 9 pálya található még 60 kilométeres körzetben. A lakók térítés ellenében – évi 1000 illetve a nagyobb lakások esetében 1100 euró – használhatják a szálloda recepcióját, fürdőit, szaunáit, fitnesztermét. (A napi belépő 25 euró)  A további szolgáltatások (masszázs, egyéb kezelések, takarítás, mosás-vasalás, karbantartás, rendezvényterem stb.) meghatározott tarifatáblázat alapján vehetőek igénybe. A rezsiköltségek havi 2,50 euró/négyzetmétert tesznek ki, egy 60 négyzetméteres lakás kiadásaira 150 eurót lehet számolni.


Hasznosítás, bérbeadás


A szálloda a megvásárolt apartmant, amennyiben annak tulajdonosa nem használja egész évben, felveszi kínálatába és a saját árain kínálja. A tulaj évente legfeljebb 5 hétig – előre bejelentett időpontokban  - lakhat az apartmanban. A hotel évi 4 százalékos megtérülést (a vételárból) garantál, amennyiben teljesül a fenti feltétel. Amennyiben az ingatlan tulajdonosa nem tart igényt mind az öt hétre, a százalék magasabb is lehet. A Bad Waltersdorf-i Hotel&Spa jelenleg magas foglaltság mellett működik. 


Kapcsolat és további információk


Az apartmanok kizárólagos forgalmazási jogát az osztrák ImmoCompany Haas&Urban Immobilen GmBH és a Heckenast Ingatlaniroda kapta meg. Az ügyintézés magyar nyelven történik, vásárlás esetén Ausztriában élő magyar ügyvéd végzi a szükséges jogi és egyéb munkát. Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
 


Heckenast István
Mobil: 36-30/94-66-121
Email: heckenast@heckenastingatlan.hu

 


Fodor Gergely
Mobil: +36-30/758-11-25
Email: fodorg12@yahoo.com

(x)

 További képek:

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség