Wiener Eistraum: óriási jégpálya nyílik a bécsi Városháza előtt

Wiener Eistraum: óriási jégpálya nyílik a bécsi Városháza előtt

2013.01.23

Óriási jégpályává változik a bécsi Városháza előtti tér csütörtöktől, több mint 7 ezer négyzetméter jégfelület várja a látogatókat.

A teret, ahol karácsony előtt minden évben a hagyományos adventi vásár várja a látogatókat, január negyedik hetétől a korcsolyázók vehetik birtokukba egészen tavaszig. Ebben az évben összesen több mint hétezer négyzetméter jégfelület áll a korcsolyázni vágyók rendelkezésére.


A "Bécsi Jégálom" (Wiener Eistraum) különlegessége, hogy nemcsak hagyományos jégpályák kínálnak kikapcsolódási lehetőséget, hanem a téren található park sétaútjai is jégösvényekké változnak néhány hétre. Ezek a jégutak összesen 750 méter hosszan kanyarognak a fák között.


Tavaly  570 ezren korcsolyáztak a téren Fotó: wienereistraum.com

Tavaly  570 ezren korcsolyáztak a téren Fotó: wienereistraum.com

 


Egy-egy szezonban mintegy félmillióan keresik fel a szabadtéri jégpályát.
 

A szervezők azokra is gondoltak, akik nem állnak olyan biztosan a lábukon a jégen: a legkisebbeknek és a kezdőknek gyakorlópálya áll a rendelkezésükre. A jégpálya március 10-ig tart nyitva, a csütörtöki megnyitó napján, este héttől ingyen lehetett kipróbálni a pályákat.

(MTI)


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség