Weissensee: holland gyorskorcsolyázók versenye a karintiai tavon

Weissensee: holland gyorskorcsolyázók versenye a karintiai tavon

2015.01.15

Több ezer gyorskorcsolyázó veszi birtokba jövő szerdától a karintiai Weissensee-t. A tavon már már december vége óta lehet korcsolyázni, a főleg Hollandiából érkező sportolók tradicionális versenyükre készülnek Ausztriában.

A befagyott tó Fotó: weissensee.com
A befagyott tó Fotó: weissensee.com

 

11 város tornája - így hívják a hagyományos hollandiai bajnokságot, amelyen 200 kilométert kell megtenniük tengerparti ország településeit összekötő csatornáin telente. A probléma csak annyi, hogy a vizek arrafele az utóbbi években nem fagynak be, így a hollandok más helyszínt kerestek, így esett a válásztás a Karintiában található Weissensee-re, amely kimondottan jégbiztosnak számít, írja az orf.at.

Idén január 21. és 31. között tartják meg a tornát, igaz, csak 100 kilométeren. A tavat jelenleg 16-25 centis jég borítja, a versenyre legalább 4500 sportolót várnak. A korcsolyázók mintegy 45 ezer vendégéjszakát foglaltak le, körülbelül 5 millió eurót hagynak a régióban - ráadásul a legjobb időben, ugyanis a január vége nem számít csúcsidőszaknak a téli turizmusban. 

A Weissensee hivatalos oldala.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség