Vonattal jártak lopni a magyar fiatalok Ausztriába: több mint 67 ezer euró a kár

2016.01.13

Magyar fiatalokból álló, 12 fős banda járt ki lopni Ausztriába tavaly, összesen 81 bűncselekményt követtek el, mire megbuktak. Az magyar országimázsnak odavágó társulat által okozott kár 67 500 euró.

 

15 és 23 év közötti ifjak nem bonyolították túl a dolgot: este felültek az utolsó, Ausztriába induló vonatra Sopronban, majd pedig Mattersburg és Wiener Neustadt környékén, a vasútvonal melletti településeken fosztogattak, utána pedig az első hajnali járattal visszatértek  Magyarországra, írja beszámolójában  Burgenlandi Tartományi Rendőrség.


Kedvenc célpontjaink a parkoló autókban hagyott pénztárcák és mobiltelefonok voltak – azonnal feltörték a járműveket, ha ilyen zsákmányra bukkantak. A rendőrség szerint üzletekből is loptak, így kerültek a hatóságok látókörébe.  Hat autót is elkötöttek, ezek közül egy marad épen, egyet még keresnek a másik néggyel közlekedési baleseteket okoztak.  Emellett rengeteg mopedet és kerékpárt is elvittek.  
 

Wiener Neustadtban három ékszerüzletet is megpróbáltak kifosztani, itt sem a precíziós technikát vetettek be: kövekkel beverték a kirakatot, de csak egy ízben tudtak zsákmányra szert tenni. Előszeretettel törtek be fogadókba, klubházakba, ezekből pénzt, cigarettát és édességeket vittek el. Végül egy ilyen akciójuk okozta a vesztüket: Bad Sauerbrunnban két vendéglőbe és egy régiségüzletbe is behatoltak, azonban az egyik tulajdonos észrevette őket. A rendőrök az egyik bandatagot Mattersburgba, másik hármat Klingenbachban fogtak el, majd a kihallgatások nyomán a többiek kilétére is fény derült.


4 gyanúsított ül előzetes letartóztatásban, egy ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, a többiek szabadlábon védekezhetnek. (Tartományi Rendőrség Burgenland)

 

A Wiener Neustadt-i ékszerüzlet betört kirakata Fotó: Tartományi Rendőrség Burgenland

 

 

 

 

 

2016.01.11
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett sofőr, villanyszerelő, kozmetikus, szobalány, gyári munka, ápoló, burkoló, szakács, pincér, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.01.12
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ács, kőműves, sofőr, diplomás ápoló, szobalány, gyári munka, szakács, pincér, takarító, asztalos és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség