Világvége-hangulat Villachban: jégverés és vihar pusztított, többen megsérültek (videókkal)

2015.07.09

Jégeső és erős vihar tört rá szerda este Villachra: a karintiai városban néhol teniszlabda nagyságú jég esett, a szemtanúk szerint erős széllel kísért vihar pusztított. Többen megsérültek és jelentős anyagi károk keletkeztek.


Az utcákat elöntötte a jéggel kevert esővíz Fotó: Antenne Kärten

 

A több napos hőség után estefele tört ki a vihar, írja a Kleine Zeitung online portálja. A város eső és jégeső zúdult, a jégdarabok ablakokat, tetőket zúztak be, kocsikat tettek tönkre. A település utcái patakokká, folyókká változtak, a jéggel kevert víz hömpölygött mindenfele, hótólókat kellett kivezényelni. A beszámolók szerint kisebb tornádó is végig söpörhetett a városon, számos fát kidőlt, a főutak mellett az A10-es autópályán is akadozott a forgalom. Sokakat a szabadban ért a vihar, a mentőknek számos sérültet kellett ellátniuk, a többségük a fején sérült meg a tojás illetve teniszlabda nagyságú jégdarabok miatt. A tűzoltókat csak Villachban 500 helyre hívták, írja a portál.


Az Antenne Kärten rádióállomás képei a pusztításról itt érhetőek el.

Videók a viharról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015.07.05
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ügyintéző, értékesítő, szobalány, konyhai kisegítő, szakács, sofőr, pincér, asztalos, gyári munka, beszerző és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.07
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett értékesítő, gyári munka, segédápoló, szerviztechnikus, ács, felszolgáló, biztonsági ember, konyhai kisegítő, szobalány és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.07
Az osztrákok 71 százaléka támogatja az uniós határok, így a szerb-magyar határ jobb védelmét, és 53 százalékuk áll ki az osztrák határszakasz ellenőrzésének újbóli bevezetése mellett - derül ki Kurier című osztrák lap által kedden bemutatott felmérésből.

2015.07.07
Plakátra plakát: a kormány menekültügyi hirdetményeire a Kétfarkú Kutya Párt közösségi gyűjtésből finanszírozott feliratokkal válaszolt, az egyik szlogen Bécsbe került, és megköszöni Ausztriának, hogy 1956-ban nem zárták le a határt. Az akció fogadtatása nem volt egyöntetű.

2015.07.08
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, gyári munka, takarító, festő, kőműves, gépi forgácsoló, pincér, raktári dolgozó, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.08
Ausztria nyugati részén vihar, az ország keleti felében hőség tombolt szerdára virradóra, délutánra heves esőzésekre számítanak, több tartomány riasztás van érvényben.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség