Viharos hidegfront Ausztriában: elsodort jacht, kidőlt fák, halálos baleset

2017.05.20

Durva viharral érkezett meg a hidegfront Alsó- és Felső-Ausztriába péntek este. A tűzoltók folyamatosan dolgoztak, Amstetten környékén pedig halálos áldozata is volt az időjárásnak.

 

Stephanshart és Zeillern között péntek este tíz órakor egy 80 éves férfi kiszállt a kocsijából, hogy egy kidőlt fatörzset lehúzzon az útról, amikor az ellenkező irányból érkező autós halálára gázolta. St. Pöltenben a vasárnapi Ironman versenyre odakészített kordonokat döntötte le az erős szél, a felállított sátrakat pedig teherautókkal védték a széllökésektől. Greifensteinben (Tulln környéke) egy 9 tonnás jachtot sodort el a Dunán a szél, az irányítás nélkül hajó fennakadt egy homokzátonyon, a tűzoltóknak kétórás munkával sikerült levontatniuk. 


Alsó-Ausztriában 50, Felső-Ausztriában több mint 200 helyre riasztották a lánglovagokat. Kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongált felsővezetékek miatt kellett kivonulniuk, az erős szél számos májusfát is kettétört. Marchtrenkben egy felújítás alatt lévő víztorony állványzatát kellett megerősíteniük, illetve a megbontott fóliát leszedniük.

 


Bécset is elérte a vihar, a tűzoltókat 90 alkalommal hívták: Floridsdorfban egy kicsavart fatörzs rázuhant két autóra, több helyen letört ágak, megbontott tetők és állványzatok miatt kellett közbeavatkozniuk. (ORF, krone.at)

 

 

2017.05.19
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ügyintéző, szakács, gyári munka, sofőr, bádogos, diplomás ápoló, pincér, polctöltő, recepciós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség