Vihar és jégeső Burgenlandban: hótolókkal, traktorokkal kellett megtisztítani az utakat

2016.05.28

Zivatar és jégeső zúdult péntek éjjel, szombat hajnalban több burgenlandi településre, írja az ORF. Loipersdorf, Kitzladen, Buchschachen, Grafenschachen és Oberwart környékén jég is esett, a víz utcákat, pincéket, garázsokat öntött el. A tűzoltók a reggeli órákig dolgoztak a károk felszámolásán, rengeteg helyen kellett szivattyúzniuk.

Oberwart (Felsőőr) főutcája péntek este Fotó: Aktuelle Wetterwarnungen Österreich
Oberwart (Felsőőr) főutcája péntek este  Fotó: Christoph Kurz


A legtöbb jég Oberwarton (Felsőőr) környékén és Loipersdorf, Kitzladen, Buchschachen Grafenschachen településeken esett, az Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich nevű, ausztriai időjárással foglalkozó Facebook-csoport fotói alapján Kitzladenben traktorokat kellett bevetni az utak megtisztítására - a tűzoltóság szerint homlokrakodókat és hótolókat is be kellett vetni  (A portál térképe alapján Alsó- és Felső-Ausztriában is voltak viharok péntek éjjel.).


A helyzet Buchschachen-ben volt a legrosszabb, a nagy mennyiségű eső elárasztotta a települést, az egyik utat le is kellett zárni. A viharban nem sérült meg senki, több házat kröbevett a víz, így a lakók néhány órára beszorultak az épületbe, azonnban körzeti tűzoltóparancsnokság szerint a helyzet sehol nem volt drámai. Az oberewarti tűzoltság arról számol be, hogy péntek este kilenctől szombat reggel hatig folyamatosan dolgoztak a városban.


Szombat délelőtti beszámolók szerint másutt is komoly jégverés pusztított, a Dunától északra eső Waldviertel régióban golflabda nagyságú jég esett. Alsó-Ausztriában több helyen is puszított a vihar, a mezőgazdasági területeken több százezer eurós kár keletkezett. Az első jelentések szerint Oberwart környékén a földeken félmillió eurós bevételkieséssel számolhatnak a gazdák.

(ORF)

 

Kitzladenben rengeteg jég esett Fotó: Kerstin Reiterer
Kitzladenben rengeteg jég esett Fotó: Kerstin Reiterer 

 

Oberwartban egy mélygarázst is elöntött a víz Fotó: Peter Schnalzer
Oberwartban egy mélygarázst is elöntött a víz Fotó: Peter Schnalzer

 


Buchschachenben péntek este 9 óra után kezdett esni a jég, írta a fotóhoz Brigitte Strizl. A kertet tönkre tette, a pincében 1 méteres víz áll és több háznál még rosszabb volt a helyzet Fotó: Brigitte Stritzl

 

 

 

 

2016.09.05
Csaknem két méteres magasan borította el sár és törmelék Afritz település (Karintia) Kraa nevű részén a házakat, az épületek többsége lakatlanná vált.

2016.05.29
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett takarító, pincér, cukrász, mérnök, ápoló, szoftverfejlesztő, pénztáros, asztalos, gyári munka, sofőr, CNC-s és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.05.30
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett villanyszerelő, targoncás, bolti eladó, gyártástechnikus, pénztáros, mérnök, ápoló, cukrász, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.05.31
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, pincér, eladó, cukrász, gyári munka, tetőfedő, mérnök, programozó, szobalány, pénztáros és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.05.31
Egy kígyó bújt elő az Ázsiából érkezett berendezés csomagolásából egy Maria Enzersdorf-i cégnél (Alsó-Ausztria, Mödling környéke) négy nappal ezelőtt. Az állatot egyelőre nem tudták befogni, írta kedden több osztrák hírportál.

2016.05.31
Az osztrák börtönökben lévők 54 százaléka külföldi, és ez az arány kétszer magasabb, mint az európai átlag - írta a Heute című osztrák napilap hétfőn. 2014-ben a külföldiek aránya még 50,8 százalék volt. A lap felidézi, hogy az Európa Tanács tanulmánya szerint Európában minden negyedik bebörtönzött külföldi.

2016.06.01
Éjszaka óta esik Ausztria északnyugati részén (Innviertel), Ried környékén 60-90 milliméter eső hullott órák alatt - Mattighofenben 105 millimétert jegyeztek fel az elmúlt 12 órában, ami egyhavi mennyiségnek felel meg.

2016.06.03
Péntek ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett masszőr, villanyszerelő, gyári munka, raktáros, programozó, pék, takarító, szobalány, konyhai kisegítő, karbantartó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.28
Gyakorlatilag egy hete zuhog az eső Ausztria egyes tartományaiban, leginkább az ország északi felén, de a héten Tirolban és Steiermarkban is gondot okozott a rengeteg csapadék. Alsó-Ausztriában csütörtökre virradó éjszaka alakultak ki katasztrofális állapotok, írja az ORF.

2016.07.22
Ítéletidő tombolt Alsó-Ausztriában, Stájerországban és Karintiában csütörtök késő este, orkánerejű szél, jégeső és heves esőzések okoztak károkat.

2016.05.28
Magyar autós szenvedett balesetet szombaton reggel fél hat körül Fürstenfeld és Rudersdorf között. a B319-es úton. A 45 éves férfi gépkocsijával letért az útról, kidöntött egy jelzőtáblát, az autó átfordult és végül a kerekein állt meg.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség