Vihar és jégeső Burgenlandban: hótolókkal, traktorokkal kellett megtisztítani az utakat

2016.05.28

Zivatar és jégeső zúdult péntek éjjel, szombat hajnalban több burgenlandi településre, írja az ORF. Loipersdorf, Kitzladen, Buchschachen, Grafenschachen és Oberwart környékén jég is esett, a víz utcákat, pincéket, garázsokat öntött el. A tűzoltók a reggeli órákig dolgoztak a károk felszámolásán, rengeteg helyen kellett szivattyúzniuk.

Oberwart (Felsőőr) főutcája péntek este Fotó: Aktuelle Wetterwarnungen Österreich
Oberwart (Felsőőr) főutcája péntek este  Fotó: Christoph Kurz


A legtöbb jég Oberwarton (Felsőőr) környékén és Loipersdorf, Kitzladen, Buchschachen Grafenschachen településeken esett, az Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich nevű, ausztriai időjárással foglalkozó Facebook-csoport fotói alapján Kitzladenben traktorokat kellett bevetni az utak megtisztítására - a tűzoltóság szerint homlokrakodókat és hótolókat is be kellett vetni  (A portál térképe alapján Alsó- és Felső-Ausztriában is voltak viharok péntek éjjel.).


A helyzet Buchschachen-ben volt a legrosszabb, a nagy mennyiségű eső elárasztotta a települést, az egyik utat le is kellett zárni. A viharban nem sérült meg senki, több házat kröbevett a víz, így a lakók néhány órára beszorultak az épületbe, azonnban körzeti tűzoltóparancsnokság szerint a helyzet sehol nem volt drámai. Az oberewarti tűzoltság arról számol be, hogy péntek este kilenctől szombat reggel hatig folyamatosan dolgoztak a városban.


Szombat délelőtti beszámolók szerint másutt is komoly jégverés pusztított, a Dunától északra eső Waldviertel régióban golflabda nagyságú jég esett. Alsó-Ausztriában több helyen is puszított a vihar, a mezőgazdasági területeken több százezer eurós kár keletkezett. Az első jelentések szerint Oberwart környékén a földeken félmillió eurós bevételkieséssel számolhatnak a gazdák.

(ORF)

 

Kitzladenben rengeteg jég esett Fotó: Kerstin Reiterer
Kitzladenben rengeteg jég esett Fotó: Kerstin Reiterer 

 

Oberwartban egy mélygarázst is elöntött a víz Fotó: Peter Schnalzer
Oberwartban egy mélygarázst is elöntött a víz Fotó: Peter Schnalzer

 


Buchschachenben péntek este 9 óra után kezdett esni a jég, írta a fotóhoz Brigitte Strizl. A kertet tönkre tette, a pincében 1 méteres víz áll és több háznál még rosszabb volt a helyzet Fotó: Brigitte Stritzl

 

 

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség