Vasúti menetrend Ausztria 2015: közvetlen vonatjáratok a schwechati repülőtérre

2014.12.15

A téli menetrendváltással bekapcsolták a távolsági vonatközlekedésbe a schwechati repülőteret: közvetlen járatokkal érhető el a légkikötő Welsből és Linzből.

Természetesen az új főpályaudvaron (Hauptbahnhof) is fel lehet szállni a Schwechatra tartó napi 15 vonatra – az osztrák főváros nemrég átadott központi állomásra érkezik valamennyi távolsági és külföldi szerelvény. A repülőtérre vezető vonalon 2,1 kilométeres új szakasz is épült, két felüljáróval 180 millió euróba került, az összegből a reptér megállóhelyét is felújították, korszerűsítették és akadálymentessé tették.
 

A közvetlen járatokkal az osztrák vasúttársaság igyekszik még kényelmesebbé tenni az schwechati repülőtér elérését  - a vonat mellett az S7-es gyorsvasúttal és CAT szerelvényekkel (City Airport Train)is megközelíthető a reptér. 2015 decemberétől újabb osztrák városokból indulnak majd direkt járatok Schwechatra, azonban a bécsi légikikötőt választó magyar utazóknak már így is alternatívát jelenthetnek a Hauptbahnhofon is megálló vonatok.

 

A 2015-ös ausztriai menetrendről itt olvashatóak információk német nyelven.

Még több információ a magyar nyelvű Regionalbahn szakblogon olvasható.Ennyi idő alatt érhető el vasúton a bécsi repülőtér Grafika: ÖBB
Ennyi idő alatt érhető el vasúton a bécsi repülőtér Grafika: ÖBB

 

 

Az osztrák vasút és a bécsi repülőtér munkatársai a vonal megnyitásán Fotó: ÖBB - Zenger
Az osztrák vasút és a bécsi repülőtér munkatársai a vonal megnyitásán Fotó: ÖBB - Zenger
 

A 2,1 kilométeres új vonalon két híd is épült Fotó: ÖBB - Zenger
A 2,1 kilométeres új vonalon két híd is épült Fotó: ÖBB - Zenger

 

 

 


 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség