Vasárnapi viharok Tirolban, hétfő estétől hidegfront érkezik erős zivatarokkal

2016.07.11

Tirol több körzetében viharok pusztítottak vasárnap este. A lezúduló eső törmeléket mosott az utakra, Hopfgartenben pedig két házból evakuálni kellett a lakókat, írja az ORF.

A B186-as  (Ötztal Straße) vasárnap
A B186-as  (Ötztal Straße) vasárnap

 

Volt olyan útvonal (Grafenweger Strasse), amelynek a megtisztításán hétfő reggelig dolgoztak. Weerben a vihar letépte egy melléképület tetejét, Weerbergben a tűzoltószertárat árasztotta el a víz. Innsbruck és Kitzbühel környékén rengeteg helyre hívták a tűzoltókat.


Az előrejelzések szerint hétfőn Ausztria keleti részén akár 35 fok is lehet, azonban a hegyvidéken délutántól már zivatarok várhatóak. Hétfő éjjel, kedd hajnalban aztán nyugatról erős hidegfront érkezik viharok kíséretében - kedd délre, kora délutánra a zóna Alsó-Ausztriát és Burgenlandot is eléri. Itt akár heves viharok is lehetnek, mert a front előtt még erősen emelkedik a hőmérséklet. (wetter.at)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016.07.06
Több mint 600 ezer euró kárt okozott Burgenlandban a kedd délutáni jégverés. A tartomány északi részén több mint 2000 hektáron pusztított a jég.

2016.07.08
Pénteken ismét osztrák partneroldalainkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett CNC-marós, kőműves, építőipari segédmunkás, darus, gyári munka, bolti eladó, konyhai kisegítő, benzinkutas és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.10
Késelésig fajult egy munkahelyi vita Brunn am Gebirge (Alsó-Ausztria) egyik pizzériájában pénteken késő este. A hely 25 éves, egyiptomi származású szakácsa leszúrta a pizzafutárként dolgozó kollégáját, egy 47 éves magyar férfit.

2016.07.11
Hétfőn ismét osztrák partneroldalainkról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett villanyszerelő, burkoló, gyári munka, sofőr, bádogos, műkörmös, takarító, szobalány, konyhai kisegítő, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség