Van valami a levegőben: drónokkal is ellenőriz az osztrák-magyar határon a hadsereg

2016.07.20

Drónokkal is ellenőrzi az osztrák-magyar határszakasz egy részét az osztrák hadsereg Neusiedl am See környékén. A robotrepülők éjjel-nappal bevetésen vannak, a zöldhatáron át illegálisan érkezőket igyekeznek felderíteni.

A drón kilenc kilogrammot nyom és 90 kilométeres sebességgel képes repülni Fotó: Klaus Frank/Bundesheer
A drón kilenc kilogrammot nyom és 90 kilométeres sebességgel képes repülni Fotó: Klaus Frank/Bundesheer

 

A Trackernek nevezett rendszer magából a repülőből, a földi irányítóállomásból, nappali és éjszakai kamerából valamint egy antennából áll. A felderítésre használt eszköz valós idejű információkkal látja el a kezelő személyzetet. A drónok az Austro Controll nevű légtér-ellenőrző szervezettel egyeztetve éjjel-nappal repülhetnek és még szemerkélő esőben is felszállhatnak. (A polgári repülést nem zavarják, ugyanis bizonyos magasság fölé nem emelkedhetnek.) A robotrepülők a Nickelsdorf-Zurndorf és az Andau-Tadten közötti szakaszokon járőröznek, a tesztidőszak július 21-ig tart. (Bundesheer)

 

2016.07.17
Lelőttek egy férfit a rendőrök Bécs Ottakring negyedében vasárnap reggel, számol be az esetről az ORF. A járőröket a lakók azért hívták ki, mert az illető randalírozott, aztán késsel támadt a hatóság embereire.

2016.07.17
Súlyos baleset történt szombat este Ausztriában, az A2-es autópályán Laßnitzhöhe és Gleisdorf között: egy autó lerohant az útról, átszakította a zajvédő falat, írja az ORF.

2016.07.18
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, pincér, konyhai kisegítő, hegesztő, villanyszerelő, segédápoló, eladó, lakatos, targoncás, pénztáros, karbantartó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.20
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett házvezető, lakatos, takarító, szobalány, gyári munka, projektmérnök, áruátvevő, targoncás, szakács, masszőr, felszolgáló és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség