Van Gogh, Picasso és Matisse művei láthatóak a bécsi Albertina múzeumban november végéig

2016.09.19

Mások mellett Van Gogh, Picasso és Matisse műveiből álló kiállítás nyílt múlt pénteken a bécsi Albertina múzeumban, amely az impresszionizmushoz közel álló pointillizmus irányzat kiemelkedő művészeit tárja a közönség elé.


Fotó: Albertina Museum

 

 

A Pointillizmus útjai (Wege des Pontilismus) elnevezésű tárlat több mint száz művet, köztük festményeket, akvarelleket és rajzokat mutat be. Az 1886 és 1930 között készült  alkotásokat az Albertina a hollandiai Kröller-Müller Múzeummal közösen hozta el az osztrák fővárosba. 

   
A művek a pointillizmus jegyében születtek, vagyis apró, pontszerű ecsetvonásokkal készültek. A tárlaton láthatók Vincent van Gogh, Georges Seurat, Henri-Edmond Cross, Paul Signac, Henri Matisse, Théo van Rysselberghe, Pablo Picasso és Pieter Mondrian művei is. 
   

A múzeum igazgatója, Klaus-Albrecht Schröder hangsúlyozta, hogy a kiállítással "az időtlenség esztétikája" mutatkozik be. 
   

Heinz Widauer, a kiállítás kurátora felidézte, hogy az 1890-es években sokan elpártoltak az irányzattól, mert egyszerűen túl fárasztó volt számukra. A pointillista alkotások létrejötte ugyanis nem a kéz, hanem az agy és a szemek munkája - fogalmazott. 
   

A tárlat szeptember 16-tól január 8-ig látogatható. Heinz Widauer november 23-án tart tárlatvezetést.  Október elsején, a bécsi múzeumok éjszakáján az Albertinában is tematikus programok és meglepetések várják azokat, akik a Pointillizmus útjai című kiállításra érkeznek. (MTI)

 

A múzeum weboldala itt érhető el.

 

 

2016.09.19
Súlyos baleset történt hétfő reggel az A2-es autópályán, Feldkirchen közelében. Három teherautó és hét személykocsi ütközött össze, egy ember meghalt, több embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

2016.09.19
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, pincér, szobalány, karbantartó, konyhai kisegítő, ügyfélszolgálatos, karbantartó, gyári munka, segédápoló, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.09.19
Előkészületi munkálatok zajlanak az osztrák-magyar határon - mondta Helmut Greiner burgenlandi rendőrségi szóvivő az MTI-nek hétfőn, miután a híradások szerint az osztrák hatóságok elkezdték kijelölni az osztrák-magyar határszakaszon építendő kerítés nyomvonalát Hegyeshalomnál.

2016.09.19
Bécs Liesing nevű negyedében a tűzoltók már rutinból mennek ki a Breitenfurter Straße átjárója feletti épülethez, ugyanis az áthaladó járművek gyakran megrongálják az út feletti házrészt. Hétfőn azonban felettébb súlyos károkat okozott egy darus kocsi.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség