Vállalkozás, pályázatok, ingatlanok: üzleti és befektetési lehetőségek Ausztriában - konferencia Budapesten

2016.02.28

Az osztrák üzleti lehetőségeket, gazdasági környezetet jól ismerő szakértők adnak gyakorlati tippeket, tanácsokat az osztrák piacbővítésben gondolkodó vállalatoknak a Budapesti Kamara és a Piac & Profit konferenciáján 2016 március közepén.

 

Alacsony infláció, mérsékelt, ám stabil gazdasági növekedés, magas életszínvonal, kitűnő infrastruktúra, stabil, fejlett üzleti élet - ezek jellemzik Ausztriát. A Kelet és Nyugat közötti kereskedelemben stratégiai szerepet betöltő ország fejlett iparral, élénk nemzetközi kapcsolatokkal, a legnagyobb jövedelmet termelő idegenforgalommal, erős alpesi gazdasággal rendelkezik. És nagyon közel van Magyarországhoz. Ausztria nemzetközi startup csomópont, amely mágnesként vonzza a fiatal vállalkozásokat.

Az ausztriai lehetőségekről szervez üzleti fórumot 
Üzleti és befektetési lehetőségek Ausztriában címmel a BKIK IX. Bank, Biztosítás és Vagyongazdálkodás Osztálya és a Piac & Profit.

A rendezvény helyszíne: Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.
Időpont: 2016. március 17. 10.00−16.00

A teljes program itt érhető el.

 

A konferencia témái:
 

10.00–10.40 Mit tartogat Ausztria a magyar vállalatok számára?

A két ország gazdasági kapcsolatai. Az ausztriai üzleti környezet kedvező adottságai, a magyar vállalatok számára kínált piaci lehetőségek. Milyen területeken érdemes a magyar kkv-knak próbálkozniuk? Előnyök, esélyek tartományonkénti bemutatása. A bécsi magyar külgazdasági iroda által kínált szolgáltatások, amelyek a piacra lépést segítik.

Előadó: Mautner Márk vezető külgazdasági attasé, Magyar Nagykövetség, Bécs
 

10.40–11.00 Vállalkozási feltételek Ausztriában.
Növekedésösztönző adózási, gazdálkodási, üzemeltetési, jogi környezet részletesen.

Előadó: Wilfing Szilvia könyvelő, magyarországi kapcsolattartó, Dr. Schnabl & Partner OG

 

11.00-11.20 Határon túlra pályázati forrásból!
Bővebben a már megnyílt Ausztria – Magyarország INTERREG programról, és a KKV-k külföldi piacra jutását támogató pályázatról.

Előadó: Simon Tamás, pályázati tanácsadó, Goodwill Consulting Kft.

 

11.40–12.00 A munkavállalók ára.
A cégtulajdonosok már egy osztrák cég/fióktelep/kereskedelmi képviselet alapítása előtt is kihívásokkal néznek szembe adózási és tb szempontból, amikor Ausztriába utaznak piacszerzési céllal.

Előadó: Horváthné Szabó Beáta igazgató, Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt., Adó- és Jogi Tanácsadás Osztály

 

12.00–12.20 Források az osztrák piacon beruházóknak.
Milyen feltételekkel és mire lehet osztrák banktól osztrák beruházásra, ingatlanvásárlásra hitelt felvenni?

 

12.20−12.40 Sláger az ingatlanbefektetés.
Piaci trendek, hozamok – bécsi ingatlanvásárlás lehetőségei, előnyei, buktatói.

Előadó: Mező Zoltán vezérigazgató, At Home Network Kft.

 

12.40–13.00 Miért érdemes szállodát, panziót venni és üzemeltetni Ausztriában?
Az ingatlanhoz jutás feltételei, az üzemeltetés buktatói.

Előadó: Rétfalvi Andrea tanácsadó, Horizonmax GmbH

 

14.00−14.20 Tanácsok a sikeres osztrák piaci munkához.
Üzleti-, vállalkozási- és kommunikációs kultúra Ausztriában. Versenyképességi tényezők a háttérben. Tudatos esélyteremtés.

Előadó: Georg Csics osztrák vállalkozási & management tanácsadó

 

14.20−14.40 Ausztriában nem állt le az építőipar.
A hazai építőipari vállalatok esélyei osztrák megbízásokra. Hogyan érdemes a megbízást teljesíteni (kinti cég létesítése, telephely, kitelepített munkavállalók)?

 

14.40-15.20 Interaktív fórumbeszélgetés az előadókkal

 

A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni.

 

 

 

2016.02.25
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett fuvarszervező, gyári munka, pénztáros, konyhai kisegítő, takarító, szobalány, pincér, szakács, londiner és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.25
Az EU-tagországoknak jogukban áll kizárni a szociális ellátások bizonyos köréből az uniós társállamokból érkezőket a tartózkodásuk első három hónapjában, és ilyen esetben nem kötelező az egyedi vizsgálat - mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió Bírósága (ECJ).

2016.02.28
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pénztáros, webfejlesztő, diplomás ápoló, pincér, gyári, munka, szakács, szobalány, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.28
Nemes Jeles László Saul fia című filmje nyerte el helyi idő szerint szombaton a független filmek Oscarjaként emlegetett, Los Angeles-i Independent Spirit Awards díjat a legjobb külföldi film kategóriában.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség