Valentin-nap 2016 Bécs: különleges programok, belépők ajándékba

2016.02.12

Speciális programokkal és akciókkal készülnek az osztrák fővároshoz tartozó múzeumok, színházak és fürdők a Valentin-napra. Exkluzív tárlatvezetéssel, páros masszázzsal vagy akár Udo Jürgens legnagyobb slágereit felvonultató musicalre szóló jeggyel is meglephetik egymást a szerelmesek.

Fotó: Therme Wien
Fotó: Therme Wien

 

Érdemes az osztrák főváros kínálatát is végigböngésznie annak, aki valami különlegeséggel szeretné meglepni kedvesét Valentin-nap alkalmából. Sok helyen várják ugyanis jegyakciókkal és speciális tárlatvezetésekkel a szerelmespárokat. 


A Zene Házában (Haus der Musik) például plusz egy jegyet kap ajándékba, aki február 14-én Valentin-nap jelszóval egy teljesárú belépőjegyet vásárol. Szintén egy második belépőjegyet ad ajándékba a Vereinigte Bühnen Wien annak, aki Valentin16 kóddal február 15-ig jegyet vált az „Ich war noch niemals in New York” (Még sohasem voltam New Yorkban) című musicalre. Az Udo Jürgens legszebb slágereivel felpakolt gigantikus tengerjáró azonban majd csak áprilisban hajózik be a Raimund Theater színpadára.


Minden a házasságról szól a Jüdisches Museum Wien „Unsere Stadt – zu zweit” (A mi városunk – kettesben) című különleges tárlatvezetésén, amely 16.30-kor kezdődik. A programon híres emberek szerelmi kapcsolataira, jeggyűrűk, házzassági szerződések és nászutak történeteire derül majd fény. 


A állatok szerelmi életéről tudhatnak meg sok érdekességet, akik a Schönbrunni Állatkertbe viszik el párjukat február 14-én. A 14 órakor kezdődő ingyenes vezetés mellett ráadásul egy jegy áráért nézhetik meg az állatkertet a szerelmespárok. 


Nem olcsó, de különleges ajándékkal rukkolt elő a Therme Wien is: 121,95 euróért közös masszázson kényeztethetik magukat a párok. Sokkal költségkímélőbb ajándékötlete van az Umweltberatung környezetvédelmi szervezetnek: saját készítésű masszázsolajat ajánl. Ehhez pusztán 100 ml bio mandula- vagy jojobaolajra van szükség, amelyet néhány csepp illóolajjal lehet izgalmasabbá tenni. Utóbbit azonban érzékeny bőrűeknek célszerűbb elhagyni. (Eurocomm-PR)

 

2016.02.10
Vendéglátós és hotelmunkákat ajánló Facebook-csoportba várjuk mindazokat, akik hasonló pozíciókban dolgoznak német nyelvterületen, vagy rendelkeznek megfelelő szaktudással és német nyelvismerettel.

2016.02.11
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szoftverfejlesztő, CNC-s, gyári munka, szobalány, takarító, mosogató, kozmetikus, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.11
Hídpillérbe csapódott egy állatszállító nyergesvontató az A4-s autópályán Fischamend környékén, a Magyarország felé vezető oldalon szerdáról csütörtökre virradó éjszaka. A balesetben a sofőr meghalt, 30 állat pedig elpusztult, a karambolt valószínűleg durrdefekt okozta, írja az einstazdoku.at és az ORF.

2016.02.12
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett hegesztő, programozó, takarító, gyári munka, szobalány, villanyszerelő, mérnök, üzletvezető, pincér, recepciós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség