Újra járnak a Railjet-szerelvények Budapest-Bécs-München vonalon péntektől

2015.11.25

Péntektől ismét járnak Railjet-szerelvények (távolsági) Budapest és München között Bécs érintésével, derül ki az osztrák vasúttársaság szerdai közlése szerdai tájékoztatásából.

 

A közvetlen vonatközlekedés (Raijet és EC-járatok) München és Salzburg között szeptember közepén állt le a menekülthullám következtében. Pénteken ismét elindulnak a távolsági járatok, azonban a salzburgi főpályaudvaron az utasoknak át kell szállmiuk egy ott várakozó, másik Railjet-járatra, miután átestek a vizsgálaton. A Salzburgból Münchenbe utazók természetesen már korábban felszállhatnak a szerelvényre.A Münchenből induló vonatok esetében nem kell átszállni Salzburgban. Az ÖBB azt tanácsolja az uatzóknak, hogy mindenképpen vigyék magukkal érvényes útiokmányaikat.


Ugyanezt erősítette meg a MÁV-tájékoztatója is:
 

November 27-től újra lehet utazni Budapest – Salzburg / München között railjettel

Az eredeti menetrend szerint közvetlen railjet vonatok továbbra is csak Salzburg állomásig közlekednek, ahol az erre a célra kialakított ellenőrzési zónában történő okmány ellenőrzést követően az utasoknak át kell szállni egy, az érkező vonatéval azonos peronnal rendelkező vágányon előkészített másik rj szerelvénybe, amely tovább közlekedik Münchenbe. A felszállás előtt a railjet szerelvény előtt kialakított ún. biztonsági/kontrollzónában történik az utasok okmányainak ellenőrzése. Csak az ellenőrzés után lehet felszállni a szerelvényre. Így kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek arra, hogy okmányaik Önöknél legyenek.

München – Budapest viszonylatban a Railjet vonatok átszállás nélkül közlekednek.
 


ÖBB: menetrend szerint közlekedő járatok Ausztria és Németország közöttTovábbra is menetrend szerint közlekednek a vonatok Németország és Ausztria között az alábbi járatok:

- ICE-járatok a bécsi főpályaudvarról (Hauptbahnhof) Passaun át Frankfurt/Main irányába

- éjszakai járatok Passaun át Hamburgba és Düsseldorfba, illetve a Bécs és Berlin közötti járatok 

- Eurocity-vonatok Velencéből vagy Veronából Innsbruckon vagy Kufstein át Münchenbe, illetve az ÖBB Intercity-járatai Bregenzen, Lindaun át Stuttgart-Münster irányába

- a határmenti S-Bahn szerelvények Salzburg és Freilassing között


A Klagenfurtból és Grazból Münchenbe induló közvetlen járatok csak Salzburgig közlekednek. Németországban Freilassingból indulnak tovább, azaz a Salzburg-Freilassing viszonylatot más járattal (pl. S-Bahn) kell megtenni. A Németországból Grazba/Klagenfurtba tartó EC-szerelvényeken nem kell átszállni. 

 

 

2015.11.25
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett takarító, fuvarszervező, értékesítő, szobalány, gyári munka, programozó, pék, szoftverfejlesztő, szakács, gondnok és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség