Tűznyelők, élő szobrok, táncosok: utcaművészek fesztiválja Bécsben

2014.08.28

Táncosok, illuzionisták, zsonglőrök, pantomimesek és zenészek özönlik el 2014. szeptember 5. és 7. között Bécset, amely negyedik alkalommal ad otthont a Buskers Festivalnak. Különleges élményben lehet része, aki ellátogat rá.

Bulizott már tűznyelővel? És élő szoborral vagy szappanbuborék-tündérrel? Bécsben most megteheti: 2014. szeptember 5-7. között tartják ugyanis a Buskers Festivalt (Utcaművészek Fesztiválja), amelyre a világ legkülönbözőbb országaiból érkeznek mágusok, akrobaták, táncosok, pantomimesek és komédiások. 

Az ingyenes szabadtéri fesztiválon idén ötven társulat vesz részt, az osztrák, német, olasz, cseh, lengyel vagy szlovák művészek mellett magyar előadók is szórakoztatják majd a közönséget. A Bandart Productions Dancing Graffiti című egyedülálló utcaszínházi performansza például egy falra mázolt karakter születését és harcát mutatja be, amíg fel nem fedezi különleges belső erejét. A régi hangszerekkel és emberi hanggal elektronikus zene hangulatát keltő Airtisttal pedig már az Ozora Fesztiválon találkozhattak a különlegességek kedvelői. És miután az utcákon kialusznak a fények, az utcák művészei a Club Brutba, a Club U-ba és a TU
Prechtlsaaljába költöznek, hogy ott folytassák tovább a varázslást, zsonglőrködést és tűznyelést. 

A negyedik alkalommal a Karlsplatzon megrendezett fesztivál egyik célja, hogy feledhetetlen élményben egyesítse a legkülönbözőbb társadalmi és szociális áramlatokat. 

Részletes program: www.buskerswien.at

 

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg Bécsben a Buskers Festivalt Fotó: Raimund Appel
Szeptember első hétvégéjén rendezik meg Bécsben a Buskers Festivalt Fotó: Raimund Appel  

 

 (Compress)


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség