Tűz a vízen: kigyulladt egy személyszállító hajó Melk környékén, csaknem 200 embert menekítettek ki

2017.07.24

Kigyulladt egy  üdülőhajó a Dunán Schönbühel-Aggsbachnál (Melk környéke) hétfőn déli egy óra körül. A tűzoltók 150 utast és a személyzet 39 tagját menekítették a partra.

 

A hatóságok a legmagasabb riasztási fokozatot rendelték el, 17 tűzoltóság emberei érkeztek A-Rosa Riva nevű hajóhoz, amelynek szabadidős részlege, a szalonja és több szobája kiégett. Három óra tájban a lánglovagoknak át kellett törniük a középső fedélzetet, hogy hozzáférjenek a hajó alsó részét is pusztító lángokhoz. Az utasokat mentőhajókkal menekítették ki, 8 személy szenvedett füstmérgezést.


A heute.at úgy tudja, hogy a gyorsan terjedő lángokat előbb a személyzet próbálta meg eloltani, ám nem sikerült nekik. A helyszínre a tűzoltók mellett rengeteg mentőautó és két helikopter is érkezett. A kigyulladt hajó utasait és a személyzet tagjait Dürnsteinbe vitték, itt segítők fogadták őket és szállást intéznek nekik. (ORF)


További képek a mentésről itt.

2017.07.23
40 méter széles sárlavina öntötte Grossarl (Salzburg, Pongau) utcáit vasárnapra virradó éjjel, miután heves viharral kísért felhőszakadás zúdult a környékre. Az iszapos-földes áradat komoly pusztítást okozott, írja az ORF és Kronen Zeitung.

2017.07.24
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk aktuális ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, szakács, gyári munka, takarító, mosogató, cukrász, masszőr, gépkezelő, fodrász, animátor és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.07.24
Az  ausztriaimunkakereso.hu oldal négy éve működik, ezalatt kiépült a magyarországi, az ausztriai kapcsolatrendszerünk. A megbízható forrásból származó állások megjelenítése mellett hamarosan újabb funkcióval jelentkezünk: partnerünk, az Indivizo Kft. révén lehetőség lesz arra, hogy a már külföldön dolgozók vagy az osztrák és német munkára készülők videóinterjút készítsenek – ehhez csak egy laptopra vagy számítógépre van szükség.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség