Túl gyorsan hajtott a sofőr: tizennégyen sérültek meg a Bécs melletti buszbalesetben (videóval)

2015.11.02

Minden valószínűség szerint a megengedettnél gyorsabban hajtott az a buszsofőr, aki a bécsi S1-es gyorsforgalmiról az A4-es autópályára akart rákanyarodni hétfő hajnalban. A jármű áttörte a védőkorlátot, legalább egyszer átfordult, majd a kerekein állt meg. A baleset nagy torlódást okozott a hétfő reggeli forgalomban.

A felborult buszon utazók közül tizenegyen sérültek meg Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Schwechat
A felborult buszon utazók közül tizenegyen sérültek meg Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Schwechat

 

Az ORF és a heute.at beszámolói szerint a busz vezetője az S1-es gyorsforgalmin hajtva nem vette figyelembe a 40-es táblát és túl gyorsan akart rákanyarodni az A4-es sztrádára Schwechat irányában. Áttörte a sávokat elválasztó korlátot, közben felbordult, majd a kerekein landolt a Bécs felé vezető oldalon. A helyszínre csak nem 70 tűzoltó és mentő érkezett, összesen a buszon utazó 14 emberből 11 sérült meg, közülük kettő súlyosan. Egy személy egy ideig nem találtak, azt gyanították, hogy a jármű alá szorult, ezért daruval emelték meg a buszt, ám kiderült, hogy nincs alatta senki, az eltűnt nő sokkot kapott és eltévedt a lezárt autópályán.


A hétfő reggeli csúcsforgalomban őrákig tartott a mentés, jelentős torlódás alakult az A4-es autópályán és a mindkét irányban lezárt S1-es gyorsforgalmin is. A kereszteződés az éles jobb kanyar miatt veszélyesnek számít, 2008. februárjában egy román busz törte át a korlátot hasonló módon és összeütközött egy teherautóval, akkor 20 ember sérült meg, írja a kurier.at.


Az einsatzdoku portál videója a baleset helyszínéről:

 


 

2015.10.28
Havas, jeges, latyakos utakon a személyautók csak téli gumival lehet közlekedhetnek Ausztriában 2015. november 1. és 2016.április 15. között. Az időjárásfüggő téli gumi-használat szabályait az Osztrák Autóklub (ÖAMTC tette) közzé

2015.11.01
Vasvárnp ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, mérnök, programozó, pék, gyári munka, segédmunkás, asztalos, karosszériás, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.11.02
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk össze ausztriai munkákat. Egyebek mellett asztalos, mérnök, mosogató, gyári munka, szoftverfejlesztő, pék, targoncás,gondnok, szakács, recepciós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség