Tragédia Kapfenbergben: nyílt utcán szurkált halálra volt feleségét és annak húgát egy férfi

2016.04.05

Napok óta foglalkoztatja az osztrák közvéleményt egy hétfőn történt családi dráma: nyílt utcán szúrta le volt feleségét (30) és annak 29 éves húgát egy szerb férfi Kapfenbergben (Steiermark). A tettest elfogták, az eset nagy megdöbbenést okozott.


A lezárt helyszín Kapfenbergben Fotó: ORF

 

Hétfőn írtuk:

A közszolgálati hírportál beszámolója szerint a lesben álló tettes egy üzlet előtt támadt rá a férfi a két nőre, akik közül a 30 éves hölgy az ex-felesége volt - két hete váltak el. Mindkét nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életüket. Az elkövető nagyobb méretű zsebkést vagy vadászkést használt, áll a hatóság közleményében. Két sebesültje is volt a támadásnak, két férfi (70 és 49 évesek) az asszonyok segítségére sietett, őket kórházba szállították,sérülésekiket ellátták és hazaengedték őket.  A helyszínről elsétáló 33 éves tettes bevárta a rendőröket, a járőrök őrizetbe vették.
 

Szemtanúk arról számoltak be több hírportálnak, hogy a piros pólót viselő elkövető több emberre támadt, többször megütötte őket, körözött és ugrált körülöttük. Azonnal hívták a rendőrséget, mert látták, hogy két személy a földön fekszik. A férfi elballagott a helyszínről, mindkét kezét vér borította. A rendőrök megbilincselték, az elkövető pedig, mintegy védekezésképpen azt mondta neki: drogoztam és alkoholt fogyasztottam.


Az ügyben a rendőrség nyomozást indított. Az ORF keddi információi szerint a hatóságok családi drámáról beszélnek, a férfi minden valószínűség szerint előre eltervezte a tettét. A 30 éve nőnek három, húgának két gyermeke van, őket a nagyszülőknél helyezték el és pszichológus foglalkozik velük. (ORF)


Keddi információk:


Kedden a rendőrség további információkat közölt a gyilkosságról. A férfi a volt feleségét kilenc, a nő húgát három késszúrással ölte meg. A két asszony éppen a rendőrségre tartott, hogy fejelentést tegyenek, mivel az ex-férj a válás óta zaklatta a családot. A 33 éves, munkanélküli férfi 2007 óta élt Kapfenbergben a családjával. Azt, hogy a sógornőjét is meggyikolta, nem is tudatosult benne, mondták el a rendőrök a kihallgatása után a sajtónak. A két nőre az egyik áruház melletti bokrokban elrejtőzve várt, a kihallgatása során viszont hiányosan emlékezett az eseményekre, arra hivatkozott, hogy drogozott és italt fogyasztott, mielőtt a tettét elkövette. (ORF, Kleine Zeitung)

 

Szerdai beszámoló:

 

Szerdán újabb részletekre derült fény az ügyről, ezekről a Kleine Zeitung számolt be a rokonok elmondása alapján.
 

A 30 éves nő, Enisa R. testvérével éppen a rendőrségre tartott hétfőn kora délután, amikor a volt férj rájuk támadt. A férfi már hétfőn reggel megfenyegette ex-feleségét, aki telefonált is a rendőrségre és egy bizonyos rendőrt keresett, aki nem volt elérhető. Az ügyletesnek elmesélte, hogy problémái vannak a férjével, a rendőr azt javasolta, hogy tegyen feljelentést az őrszobán. A nő azonban dolgozott, így nem volt ideje erre. Éppen a városi rendőrségre indult el hétfőn, amikor végzett a munkájával. Enisa R-rel és három gyerekével szemben gyakran erőszakosan lépett fel a férfi, mesélték a rokonok az újságírónak. Gyakran előfordult, hogy a férj játszott a gyerekekkel, majd megütötte őket, ezért is vált a nő a tragikus előtt két héttel. Húga azért ment érte hétfőn kora délután a munkahelyére, hogy elkísérje, mert Enia nagyon fél a férfitől.


Éppen a parkolóba tartottak, amikor a volt férj rájuk támadt, és 11 centiméter pengéjű késsel összeszurkálta őket. A közeli benzinkútra ketten sietettek az asszonyok segítségére, azonban a tomboló elkövető őket is megtámadta, majd elmenekült.

A Kleine Zeitung annyit tudott még meg, hogy a muszlim vallású család 2007-ben költözött Szerbiából Kapfenbergbe.  

 

 

 

2016.04.03
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett kozmetikus, karbantartó, szobalány, pincér, konyhai kisegítő, gyári munka, asztalos, mérnök, programozó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.03
Hét kiló aranyat loptak egy murai (Steiermark) villából a húsvéti ünnepek alatt. A betörők az aranyrudak mellett luxusórát és ékszereket is elvittek.

2016.04.04
Tavaly már 3,1 milliárd eurót kerestek azok a magyarok, akik nemrég kezdtek el külföldön dolgozni, vagy naponta ingáznak, írja a Világgazdaság.

2016.04.04
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett üzletvezető, recepciós, mosogató, masszőr, karbantartó, gyári munka, szobalány, logisztikus, mérnök, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.04
Súlyos baleset történt hétfő reggel hét óra előtt Feldbach (Steiermark) környékén: az egyik mellékúton egy 28 éves sofőr kocsijával az útpadkára hajtott, majd ott megpördülve nekivágódott egy magyar autónak.

2016.04.05
Eltörölte a roaming-díjakat az A1 Go! elnevezésű csomagjaiban az ausztriai A1 telekommunikációs társaság, így a felhasználók osztrák tarifákkal tudnak az EU-n belül telefonálni és netezni - bizonyos korlátozásokkal.

2016.04.05
Egy városnyi magyar szedte a sátorfáját tavaly, és döntött úgy, hogy külföldre költözik – legalábbis a statisztikák szerint. Tavaly majdnem 33 ezren hagyták el az országot a KSH adatai alapján.

2016.04.06
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, pincér, diplomás ápoló, gyári munka, konyhai kisegítő, mosogató, takarító és más osztrák állásokra keresnek jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.06
Több kilométeres torlódás alakult ki Bécs környékén miután baleset történt szerda reggel az A4-es autópályán, Schwechat magasságában, írja a Kurier és schwechati tűzoltóság honlapja. Az egyik dugóba került autós közben biciklin indult el üzemanyagért.

cimkék: rendőrség

CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség