Traffipax vagy rendszámfelismerő: álcázott osztrák rendőrségi eszköz a soproni határátkelő előtt

2016.04.29

Gondosan álcázott osztrák rendőrségi eszközbe szaladt bele szerdán a soproni határátkelő előtt, még az ausztriai oldalon egy bécsi fotós. Szerinte sunyi módon álcázott radarral kaszálják az autósokat, a megosztott fotókhoz hozzászólók szerint nem sebességmérőről van szó.

 

A kamerát egy betonterelő tetején rejtették el még az osztrák oldalon, a volt határátkelő közelében,  a magyar városba tartó autós csak úgy vette észre, hogy vaku villant (70-es sebességkorlátozás van érvényben).  A fényképész lefotózta a műszert, illetve a furgont, amikor két civil ruhás rendőr került elő és ordítani kezdtek vele. A két férfi a  lefényképezte a kocsijának a  rendszámát, így jobbnak látta, hogy odébb áll. A Facebook-oldalára feltöltötte a fotókat (Ausztria legsunyibb radarcsapdája), a sorozatot több ezren osztották meg. A kommentekben azonban néhányan arról írtak, hogy az eszköz nem sebességmérő, hanem a körözött autók rendszámát ismeri fel. A fotós viszont állítja, a készülék villant, tehát radarról van szó.
 

 

 

2016.04.27
Havazik Steiermark északi részén és Salzburg tartományban, közölte az Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich Facebook-oldal. Délutánra dél felé húzódott a csapadékzóna.

2016.04.27
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett programozó, zsaluzó, szakács, gyári munka, targoncás, pincér, szobalány, konyhai kisegítő, pénztáros és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket

2016.04.28
Az ausztriai hatóságok csütörtökön reggel minden autóst megállítanak a kelénpataki (Kilngenbach) határátkelőn.

2016.04.28
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, szakács, pincér, szobalány, gyári munka, lakatos, eladó, karbantartó, asztalos, hegesztő, pénztáros és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.28
Összeomlott közlekedés, autópályán ragadt autók, kidőlt fák, súlyosan károsodott erdős és mezőgazdasági területek, ez maradt a szerdai havazás után Karintia és Steiermark egyes régióiban. Egyelőre még csak becsülni lehet a károkat, írja a az ORF.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség