Tömegkarambol Graz közelében az A2-es autópályán: 10 jármű ütközött össze hétfő reggel

2016.09.19

Súlyos baleset történt hétfő reggel az A2-es autópályán, Feldkirchen közelében. Három teherautó és hét személykocsi ütközött össze, egy ember meghalt, több embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.


Újabb videó a balesetről.

 

A Kleine Zeitung online kiadásának információi szerint legalább a déli órákig zárva lesznek a Klagenfurt felé vezető sávok. A helyszín ugyan kikerülhető, de a terelőútvonalon is torlódásra kell számítani, illetve a Bécs felé vezető oldalon is lassú a forgalom a bámészkodók miatt. Az autópálya-kezelő az S6-os, S 35-ös és az A9-es utakat ajánlja, akik el akarják kerülni a helyszínt.


A baleset oka egyelőre ismeretlen, a rendőrség előzetes adatai szerint valószínűleg két teherautó összeütközése vezetett a tömegkarambolhoz.

A legfrissebb információk alapján a reggeli csúcsforgalomban kisebb forgalmi dugó keletkezett, aztán a kocsisor végébe előbb egy, majd még egy teherautó ütközött bele - utána pedig újabb járművek csapódtak bele a roncsokba.  (Kleine Zeitung)

 

A Kleine Zeitung videós beszámolója itt érhető el.

 

 

 

2016.09.15
Hónapokig nem kapott fizetést egy pincérnő Salzburg tartományban, és amikor elfogyasztott egy süteményt, a munkaadója kirúgta. A munkavállalók érdekképviselete (Arbeiterkammer) bíróság elé vitte az ügyet.

2016.09.16
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mosogató, hegesztő, villanyszerelő, cukrász, bolti eladó, logisztikus, szobalány, szakács, pincér, karbantartó, pék és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.09.18
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett cukrász, pincér, szakács, szobalány, konyhai kisegítő, gyári munkák, targoncás, szoftverfejlesztő, bolti eladó, pénztáros és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.09.18
Mindenféle biztosítás nélkül mászott fel a bécsi DC Towerre, az osztrák főváros második legmagasabb építményére (homlokzati magasság 200, antennával együtt 250 méter) A Sky Jokernek nevezett fiatalember a csúcson nyomott selfievel került be az osztrák médiába.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség