Tomboló szélvihar és tavaszias hőmérsékletek Ausztria több tartományában

2016.11.21

Szélvihar miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre Ausztria több tartományára. Vorarlbergtől egészen az Alpok keleti feléig erős déli szél várható - tavaszias hőmérsékletekkel.

 

A wetter.at beszámolója szerint a hegyekben akár 118 kilométeres sebességgel is tombolhat a vihar, de a völgyekben is lehet számítani 100 kilométeres lökésekre. A szél tavaszias hőmérsékletet hoz, Vorarlbergben 10-20, Tirolban 9-18, Karintiában 9-13, Salzburgban 10-19, Steiermarkban 7-17 fok várható. A délelőtti adatok alapján a hegyekben mérték 147 kilométer per órás szelet is, Bludenzben pedig 20 fok feletti értékeket regisztráltak. ( A novemberi rekord egyébként 27 fok Ausztriában, ezt még 1968-ban jegyezték fel, szintén Vorarlbergben.)


Már a hétvégén is erős szél tombolt Ausztriában: Mariazellben (Steiermark) vasárnapra virradó éjszaka kidöntötte a hagyományos karácsonyi vásárra felállított és feldíszített karácsonyfát - szerencsére senki nem sérült meg, a település önkormányzata most egy másik fát keres. Karintiában a sok eső okozott gondot, a Loiberpasson (Loiber-hágó) átvezető B91-es főutat le kellett zárni, mert egy sárlavina pont egy autós előtt mosott sziklákat és fatörzseket az úttestre. Két szlovén sofőr megrémülve a jelenségtől tolatni kezdett, így járművükkel összeütköztek. Az utat hétfőre tudták megtisztítani, ekkor egy sávon megindulhatott a forgalom. St. Kanzian közelében fa dőlt a vasúti sínekre, a helyi vonat neki is ütközött, azonban senki nem sérült meg és a szerelvényben sem keletkezett komoly kár. Klagenfurt és Völkermarkt körzetében az eső pincéket, utakat öntött el, a tűzoltókat 20 alkalommal riasztották a környéken.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség