Több ezer új munkatársat vesz fel a grazi Magna: így zajlik a kiválasztás

2017.02.28

3000 új munkatársra van szüksége a Magna nevű steiermarki cégnek jövő év közepéig, mivel a vállalat új megbízásokat kapott a BMW-től és a Jaguartól. A konszernnél legalább 40 ezer jelentkezővel számolnak, a leendő munkavállalókat az úgynevezett Jobday-ken választják ki, írja az ORF.


A Magna Graztól délre, egy egykori üzletben építette fel toborzási központját. Egy-egy Jobday-re 120 jelentkezőt hívnak be, először bemutatják a céget, majd következik a személyes beszélgetés, adatok felvétele, illetve a nyelvi teszt.  Amennyiben megfelelt a jelölt, akkor a munkaruhájának a méretét is kiválasztják illetve elkészül az munkahelyi igazolványához szükséges fotó – vagyis a leendő munkavállaló készen áll arra, hogy dolgozzon. Akik az első szűrőn megfeleltek, azoknak a felvételi eljárás a gyárban folytatódik.  Itt megismerkednek a lehetséges munkájukkal és feladatukkal – a kiválasztást itt már a közvetlen vezetők végzik.


Idén még 2000 új munkatársra van szükség a cégnél, számoltak be az illetékesek az ORF-nek. Jelenleg az 5-ös BMW-k miatt van szükség új dolgozókra, hetente akár száz új dolgozót is felvehet a cég. Ősszel startol a Jaguar-projekt, ekkor ismét több emberre lesz szükség.


A cég személyzeti osztályán 20 ember foglalkozik a jelentkezőkkel, mellettük szakemberek (termelési, logisztikai, karosszériás felelősök, vezetők) is részt vesznek a kiválasztásban. A Magna úgy számol, jövő év végéig 40 ezren jelentkeznek hozzájuk, közülük minden negyediket (10 ezer ember) hívják be a toborzási központba. (ORF)

 

A Magna aktuális állásajánlatai itt érhetőek el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017.02.28
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ápoló, takarító, gyári munka, pincér, cukrász, géplakatos, recepciós, szakács, ügyintéző, masszőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.02.28
Magyar furgonnak ütközött autójával egy 44 éves osztrák nő vasárnap késő este az A1-es autópályán Mondsee és Thalgau között miután forgalommal szemben hajtott fel a sztrádára.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség