Több ezer tyúk az osztrák autópályán, órákon át gyűjtötték össze a tűzoltók az állatokat

2017.07.04

5000 tyúk szabadult el az A1-es autópályán Linz és Asten között kedden kora reggel a Bécs felé vezető sávban, miután karambolozott a szárnyasokat szállító autó, írja az ORF. A baleset miatt órákig zárva volt az érintett sztrádaszakasz.

 

A rendrségi beszámoló szerint a 7500 állattal megrakott jármű reggel öt óra előtt ütközött neki a védőkorlátnak, emiatt a tyúkokkal teli ketrecek az úttestre zuhantak és közel 5000 szárnyas szabadult el. A Bécs felé vezető sávot le kellett zárni, a kora reggeli csúcsforgalomban 15 kilométeres torlódás alakult ki. A tűzoltók a forgalmi dugóban csak nehezen tudták megközelíteni a helyszínt, mivel az autósok nem nyitották meg számukra az ilyenkor előírt mentőútvonalat (Rettungsgasse) és csak utána tudtak nekilátni az elhullott és az élő állatok begyűjtésének. A munka órákig tartott, az útzárat 9 órakor oldották fel. (ORF)
 

A fotokerschi.at oldal beszámolója a balesetről itt érhető el.

 

 

 

2017.07.03
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett építőipari segédmunkás, takarító, gyári munka, pincér, villanyszerelő, lakatos, recepciós, CNC-marós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség