Több mint 100 ezer euró úszott a Dunán Bécsben: egyelőre nincsen meg a gazdája a pénznek

2015.12.06

Bécsben nem az utcán hevert a pénz szombaton, hanem vízben: délelőtt járókelők hívták a rendőrség azzal, hogy bankjegyek lebegnek az Új-Dunán az 1-es szám duzzasztógátnál. Több mint 100 ezer eurót pecáztak ki a vízből, egyelőre nem tudni, hogyan került a folyóba az összeg.

Rendőrségi felvétel: Kék Duna-keringő bankjegyekre Fotó: Tartományi Rendőrség Bécs
Rendőrségi felvétel: Kék Duna-keringő bankjegyekre Fotó: Tartományi Rendőrség Bécs

 

Az ORF beszámolója szerint a rendőrséget először arról értesítették, hogy néhány személy öngyilkossági szándékkal a folyóba ugrott, aztán a helyszínre érkező járőrök elképedve látták, hogy bankjegyek úsznak a vízen, azokat próbálták páran "megmenteni". A rendőrök végül tűzoltósági búvárok segítségével több mint 100 ezer eurót szedtek ki, közölte Roman Hahslinger, rendőrségi szóvivő szombaton. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy a bankjegyek hamisak vagy valódiak, illetve esetleg bűncselekményből származnak-e.


Nos, vasárnapra kiderült, hogy az időközben megszárított (a képek tnaúsága szerint egyebek mellett ruhaszárító is bevtésre került) bankjegyek igaziak. A környéken nem történt olyan bűneset, amelynek során ekkora összeg tűnt volna el, így egyelőre nem tudni, hogyan került a vízbe a tisztes summa. Jelenleg a jogos tulajdonost keresi a rendőrség, közben pedig arról is kell dönteni, hogy jár-e megtalálói jutalom annak a személynek, aki elsőként merült a folyóba, hogy összeszedje a pénzt.

 

Az eurósokat megszárították, kiderült, valódiak Fotó. Tartományi Rendőrség Bécs
Az eurósokat megszárították, kiderült, valódiak Fotó. Tartományi Rendőrség Bécs

 

2015.12.04
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett projektvezető, szakács, pincér, szobalány, konyhai kisegítő, gyári munka, kiszállító, kozmetikus, kőműves és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.12.04
Pénteken különleges adventi vásár nyílik Bécsben: a Hadtörténeti Múzeum és Intézet udvarán középkori adventi vásár nyílik. A rendezvény jövő keddig tart nyitva.

2015.12.06
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mérnök, termelési vezető, segédmunkás, gyári munka, szobalány, szakács, konyhai kisegítő, mosogató, recepciós és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség