Tirol: villámárvíz söpört végig két településen a felhőszakadás után (videóval)

2015.06.08

Súlyos károkat okozott Sellrainben és See im Paznaunban (Tirol, Innsbruck környéke) a vasárnap éjszaka lezúduló hatalmas eső - egyes adatok szerint rövid idő alatt 150 milliméternyi csapadék hullott. A településen átfolyó patakok megáradtak, rengeteg házat tönkretettek.


See im Paznaunban számos ház tönkrement Fotó:Zeitungsfoto.at

 

Az ORF arról számolt be, hogy hirtelen jött felhőszakadás nyomán a hegyekről a településekre rontott a sáros-iszapos áradat, elöntötte a házakat, intézményeket. Norbert Jordan, Sellrain polgármestere szörnyűnek nevezte a kialakult helyzetet, az iszapos ár számos házat és az iskolát is megrongálta. A Vöröskereszt az egyik szomszédos településen rendezett be befogadó állomást, összesen 23 embert telepítettek ki Sellrainből, sokan mindenüket elveszítették, az ár állataikat, autóikat is elsodorta. A környékbeli szállodák illetve nyaralók tulajdonosai is felajánlották a segítségüket a fedél nélkül maradottak, a településen most vizsgálják az utak és hidak állapotát. 

See im Paznaunban is hasonló volt a helyzet, itt két patak áradt meg az esőzés nyomán, legalább 20 ház ment tönkre, 100 embert kellett kitelepíteni. Az ár hidakat sodort el, ráadásul a domboldal talaja is meglazult, amely aztáb a vízzel keveredve a településre zúdult, írja az ORF, amely arról számol be, hogy Tirol több régiójában is károkat okozott a felhőszakadás, utakat kellett lezárni.

A Zeitungsfoto portál Facebook-oldalán több fotó is található a sellraini helyzetről.

A ORF képsorozata a pusztításáról.

 

Franz Haider videója Sellrainből:

 

 

2015.06.06
Az utóbbi évek legnagyobb pénzhamisítási ügyében hat embert vettek őrizetbe Bécsben szerdán, írja a rendőrség beszámolója és tájékoztatója alapján a kurier.at – közülük öten magyarok, a főszervező egy Bük melletti településről mozgatta a szálakat.

2015.06.07
Vasvárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, recepciós, szobalány, kőműves, gyári munka, gyógyszerész, fordító, gépbeállító, programozó, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.06.08
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, kőműves, állványozó, hentes, étteremvezető, CNC-szakmunkás, programozó, lakatos, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség