Tirol: autóbuszba csapódott egy személykocsi, a sofőr megmentette az utasokat

2016.11.06

Majdnem tömegkarambollal végződött egy ütközés péntek este Zirl (Tirol) közelében. Az egyik meredek hegyi úton egy személyautó letolt az útról egy autóbuszt, azonban a sofőr lélekjelenlétének köszönhetően az utasokkal teli jármű nem borult fel.

 

A péntek este történt balesetben egy 18 éves német sofőr autójával az egyik kanyarban áttért a szemközti sávba és ott ütközött az emelekedőn feltfelé tartó német emeletes busszal. Az utóbbi a karambol következtében visszagurult a meredek úton, nekicsapódott három mögötte haladó személyautónak, majd leszaladt az úttestről és pár méter megtétele után a fáknak dőlve állt meg. A busznak hajtó kocsi sofőrjét és utasát a tűzoltók szabadították k a roncsbóli, mindketten súlyosan megsérültek. A buszon 26-an utaztak, közülük tizenketten szenvedtek könnyebb sérüléseket. Tragédiától tartva 15 autóval 78 tűzoltó érkezett a helyszínre, mellettük 7 mentőorvos és 67 mentős működött közre a mentésben.


 A Vöröskereszt képviselője szerint a buszon ülőknek nagy szerencséjük volt - azonban a sofőrnek is fontos szerepe volt abban, hogy nem történt nagyobb baj: miután a jármű lecsúszott az útról, a vezető tudatosan úgy kormányozott, hogy a fák megfogják az autóbuszt, így az nem borult fel.
Az utasokat egy panzióban helyezték el a mentés idejére, majd Innsbruckból indult értük egy másik jármű.


 

 

 

 

 

 

 

 

2016.11.06
Vasárnap ismét osztrák patrneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett bolti eladó, recepciós, pénztáros, gyári munka, konyhai kisegítő, ápoló, pincér, mérnök, cukrász, szakács, masszőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.11.06
Havazik Ausztria több tartományában egy hidegfront nyomában. Tirolban több úton is akadozik a forgalom, az ország déli részén pedig kiadós esőre lehet számítani.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség