Télre nyár: szobafiú ausztriai szezonmunkán (blog)

2012.06.21

Téli, ausztriai munkája után a nyári szezonra is leszerződött a Képzelt Riport című blog ifjú szerzője. Az ifjú blogger szobafiúként tevénykedik egy nívós klubhotelben, bejegyzéseiben elmeséli, hogy miként.

A hotel a hegyekben Fotó: a szerző felvétele

A hotel a hegyekben Fotó: a szerző felvétele

 

"A munka pedig nem lesz vészes, úgy látom" - írja a szerző a Visszatérés című postjában.  "Szobafiú leszek, abból is az, aki beugrós, vagyis mindig ott segítek, ahol kell, nincs állandó szintem, szobáim. Ami pedig azért jó, mert mindenki részén kapok a borravalóból. A mi feladatunk, hogy a vendégek szobái mindig tip top állapotban legyenek. Az érkező vendégeknek mindig szépen hegyeket kell hajtogatni a paplanból és a törülközőből – ami azért vicces, mert kellett vagy két nap, mire az első paplan hegyem tényleg hegynek nézett ki. Viszont olyan jókat röhögtek a kolléganőim. De most már megy, gyönyörű hegyet formálok bármiből. A maradós vendégeknél persze nem kell hajtogatni, csak kicsit rendbe tenni a szobát, ha kéri. Úgy érzem menni fog ez.

Főleg azért, mert a légkör leírhatatlan. A Robinson dolgozók egy hatalmas nagy csapat – melyről aktív facebook beszámolót kaphat mindenki, mint láthatjátok. Mindenki mosolyog és mindenki segít a másiknak, attól függetlenül, hogy melyik részre van beosztva, legyen szakács, szobalány, vagy táncos lány. Mi a Houskeeping vagyunk, ami mindig megkapja, hogy passzív a közös programokban. Hát idén nem így lesz. Én már voltam közös táncesten, és megyek focizni is."


A teljes bejegyzés és többi írás itt olvasható.
 

Fotó: a szerző felvétele


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség