Téli munkára nyári, avagy mire jó az ajánlás? (blogbejegyzés)

2012.04.02

Szerzőnk, akinek blogjából időnként szemezgettünk, elmeséli, hogyan kapott nyári munkára is ajánlatot, miután első téli szezonja lassan a vége fele közeledik. Kissé borúsan induló történet boldog befejezéssel.

Lassan itt a szezon vége, egyre sürgetőbb a nyári álláskeresés/találás, ezért a múlt héten írtam Helgának, hogy megoldható-e, hogy kapjak egy ajánlást (Zeugnisse), ami nagyon sokat számít, ha az ember állást keres - olvasható az egyik post-ban.


Persze, mondta Helga, majd rám pirított, hogy amúgy meg megígérte, hogy segít nekem… és bár ebben nem is kételkedtem, mégsem akartam azt, hogy úgy érezze, kihasználom a kedvességét. Alig pár nap telt el, és a Zeugnisse helyett Helga egy kontaktot küldött, akinek továbbítanom kellett a jelentkezésemet. A címzett a Robinson Club amadé clubigazgatója volt, akinek Helgáék már ajánlottak is – így Helga mosolyogva csak annyit mondott, hogy szóltak pár jó szót az érdekemben.


Öt perc múlva pedig már hangosan nevettem fel, hogy ilyen a világon nincs, mert valószínűleg családon belül maradok…  Annyira, hogy az amadé kleinarli tulajdonosa az a snowboardos csávó, akiről én sokáig nem tudtam, de később kiderült, hogy a sípálya tulaja is, Maria fia. Kezd összeállni a kép, Viola tényleg nem túlzott, hogy a kezükben van a környék… ehhez képest viszont meg nem mondaná az ember róluk, mert rendkívül kedvesek, segítőkészek, és ez igaz az alkalmazottaikra is. Na de visszatérve a clubigazgatóhoz; hát elküldtem neki a jelentkezésem. Viszont a cím rossz volt, visszakaptam a mélem, így írtam Helgának, hogy gond van… aki nevetett, majd megadta a helyes címet. Elküldtem az új címre, ekkor már csatoltam Helgát is (aki megdicsérte a jelentkezésem – ha igény van rá, akkor szívesen kiteszem ide, németül, hátha másnak segítséget jelent). Mindez történt még a múlt héten. Tegnap kérdezte Helga, hogy mi a helyzet, kaptam-e választ… sajnos erre csak azt tudtam válaszolni neki délben, hogy még nem… és tessék háromkor látom a beérkezők között, hogy a küldő clubamadé.


Ha kíváncsi, hogyan végződött a történet, akkor itt elolvashatja.


 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség