Tavasz helyett tél Ausztriában: több tartományban havazást hozott a március

2016.03.03

Ausztria több tartományában havazás kezdődött szerda éjszaka, a legtöbb hó Karintia és Steiermark magasabban fekvő területein hullott. Bécsben és keleten eső esett, az első tavaszi hónapot eddig inkább téli időjárás jellemzi, írja a wetter.at időjárási portál.

Koralpe (Karintia) csütörtök reggel: tavaszinak nem mondható a látkép Fotó: Johann Sailler
Koralpe (Karintia) csütörtök reggel: tavaszinak nem mondható a látkép Fotó: Johann Sailler

 

A wetter.at beszámolója szerint az éjszakai havazás Karintia, Steiermark, Salzburg, Kelet-Tirol és Vorarlberg tartományokat érintette, általában 10-20 centi hó hullott, de Kelet-Tirolban 25-30, a Hohen Tauernben (Salzburg tartomány) 40 centit mértek. Reggel még sokfelé gondot okozott a lehullott csapadék, a déli tartományban főleg két- és háromszámjegyű utakon haladt nehezen a forgalom, több útvonalon minden jármű csak hólánccal közlekedhetett a magasabban fekvő területeken, de aztán délutánra javult a helyzet. Ausztria keleti részén illetve a főváros környékén hó helyett eső esett és 3-6 foknál nem igazán mértek többet. Az előrejelzések szerint péntektől javul az idő, de aztán vasárnaptól Ausztria nyugati részét újabb csapadékzóna éri el, és a jövő hét első napjai sem a tavaszról szólnak majd - bár a keddi prognózis még változhat a modellek számítása alapján. 

2016.02.28
Az osztrák üzleti lehetőségeket, gazdasági környezetet jól ismerő szakértők adnak gyakorlati tippeket, tanácsokat az osztrák piacbővítésben gondolkodó vállalatoknak a Budapesti Kamara és a Piac & Profit konferenciáján 2016 március közepén.

2016.02.28
33. alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb sporteseményét, a Vienna City Marathont 2016. április 10-én. Várhatóan több mint negyvenezren állnak rajthoz Bécsben.

2016.02.29
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett programozó, szoftverfejlesztő, technikus, ápoló, szobalány, gyári munka, szakács, kőműves, villanyszerelő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.03.02
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett diplomás ápoló, mérnök, szobalány, gyári munka, CNC-marós, teherautó-szerelő, csomagoló, segédmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.03.03
csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett kozmetikus, konyhai kisegítő, diplomás ápoló, gyári munka, szobalány, szoftverfejlesztő, pénztáros szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség