Szörnyűség Ausztriában: megölte terhes élettársát és kisfiát egy osztrák rendőr

2016.10.09

A gyanú szerint megölte terhes élettársát és 21 hónapos fiát egy 23 éves bécsi rendőr (Daniel L.) – az eset több napja foglalkoztatja az osztrák sajtót. A férfi beismerte a tettét, a vizsgálat azonban még tart a közvéleményt felkavaró ügyben, amelynek borzasztó részleteire egy hét alatt derült fény.A pár egy bécsi lakásban élt, az osztrák főváros Margareten negyedében, számolt be az az esetről a Kurier és a Kleine Zeitung. Vasárnapról hétfőre viradó éjjel az egyik szomszéd gyanús zajokat hallott az otthonukból, azonban sem a lépcsőházban, sem pedig az épület főbejárat előtt nem látott senkit. Később a folyósón, a lift előtt vérnyomot látott, és azonnal hívta a rendőröket. 


A járőrök – a férfi kollégái – ki is mentek a helyszínre, felvették az adatokat. A gangon azonban csak kevés vért találtak. Majd a tűzoltók segítségével kinyitották és átnézték a lakást is, ám ott semmi nem utalt bűncselekményre. Este még egyszer visszatértek a rendőrök a házba immár a L. Daniellel együtt, újabb szemlét tartottak a lakásban és a pincében. Ismét különösebb eredmény nélkül, nem találtak bűntettre utaló nyomokat.


Kedden a férfi, L. Daniel, aki hivatalosan is bejelentette, hogy 25 éves, terhes élettársa gyerekével együtt eltűnt, hétfőn elmentek a lakásból, azóta nem jelentkeztek. Úgy tűnt, nagyon aggódik a fiáért a nőért, a lány barátainál érdeklődött, hogy tudnak-e valamit arról, hogy mi történhetett.


A karintiai nő ismerősei kedd aztán a nyilvánossághoz fordultak, a Facebookon keresést indítottak, amit aztán számos hírportál átvett, a médiaérdeklődés miatt aztán a rendőrség intenzív adatgyűjtésbe és nyomozásba kezdett. Daniel L. azonban sokszor nem vette fel a nyomozóknak a telefont és egyáltalán nem tűnt együttműködőnek.
 

Mivel csütörtökön még mindig nem vezetett eredményre a keresés, semmilyen bejelentés nem érkezett nő és gyermek hollétéről, a nyomozók töviről-hegyire átvizsgálták a pár közös lakását. A hálószobában és a fürdőben vérnyomokat találtak – a tettes megpróbálta ezeket eltüntetni, mondta a Kuriernak Patrick Maierhofer, rendőrségi szóvivő.
 

A fordulat aztán a fiatal rendőrre terelte a gyanút, Daniel L. azonban már szerdán szabadságot vett ki, és hazautazott szüleihez Trofaiachba, Steiermarkba. A két holttestet autójában vitte magával és a település közelében egyszerűen kirakta őket egy rétre. A nyomozók pénteken délelőtt keresték fel Steiermarkban, ahol beismerte nekik tettét.

 

Kihallgatás, indíték és borzalmas részletek
 

A rendőrség két napig hallgatta ki a gyanúsítottat, a vizsgálat eddigi eredményeit a hatóságok megosztották a nyilvánossággal. Mint kiderült, a pár hónapok óta veszekedett, a rendőr szerint élettársa többször rátámadt, fizikailag bántalmazta és be is zárta a lakásba, a pénzét is elvette. Élettársa barátai szerint – tudta meg a Kurier – a férfinek titkai voltak, a nő nem bízott meg benne, ráadásul pszichésen sem tűnt stabilnak a fiatal rendőr. Az ellentmondó információk ellenére valószínűleg egy felbomlóban lévő kapcsolatról volt szó, aminek a férfi végképp véget akart vetni.


Múlt vasárnap késő este valószínűleg újabb vitához vezetett a szakításról szóló beszélgetés, aminek az lett vége, hogy a férfi elővette a szolgálati fegyverét és egy lövéssel megölte a nőt.


A pisztolyt szabályellenesen tartotta otthon Daniel L., a kihallgatáson elismerte, az előírásokat megszegve többször hazavitte a Glock 17-est és egy fegyverládában tárolta,


A szörnyű tragédiának azonban még nem volt vége, a rendőr ezután megfojtotta a másik szobában alvó, 21 hónapos fiát. A holttesteket aztán levitte a kocsija csomagtartójába, és három napon keresztül ott rejtegette azokat. Amikor szerdán hazautazott, egy réten kitette élettársa és földi maradványait – pénteken, amikor a nyomozók kihallgatták, beismerte a bűntettet, és maga vezette a helyszínre a rendőröket.


Az áldozatok boncolása vasárnap még tartott, csak ennek lezárása után derül ki, hogy a gyanúsított (aki a jogrend szerint a beismerése ellenére megillet az ártatlanság vélelme) vallomása egybevág-e 
rögzített nyomokkal.


Az ügyészség előzetes letartóztatásba helyezte Daniel L-t, akinek a védelmét kirendelt ügyvéd látja el, a gyanúsítottat az egyik bécsi börtönbe szállították.   (Kurier, Kleine Zeitung).

 

 

2016.09.27
Felrobbantottak egy talicskát Tirolban az egyik útépítő cég munkásai, az esetet fel is vették videóra, a konszern vezetőségének azonban annyira nem tetszett a mutatvány: hat ember azonnal kirúgtak. A melósok szerint csak egy tréfáról volt szó.

2016.10.09
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mérnök, szoftverfejlesztő, villanyszerelő, recepciós, takarító, gyári munka, szakács, pincér, felszolgáló és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség