Szilveszter 2015, Bécs: mobiltelefonos tűzijáték, rengeteg program az év utolsó napján

2015.12.29

Rengeteg program közül választhat, aki úgy dönt, hogy az óévet az osztrák fővárosban búcsúztatja. Városszerte 13 színpadon rendeznek különleges műsorokat, a Rathausplatzon rekordkísérletre készülnek, a Zene Házába pedig ingyenes lesz a belépés.


Számos program várja a szilveszterezőket Bécsben Fotó: Christian Jobst / Stadt Wien Marketing

 

Gondolt már arra, hogy szívesen vezényelné a Bécsi Filharmonikus Zenekart, miközben a Kék Duna keringőt játszák? A bécsi Zene Házában (Haus der Musik) idén ezt is megteheti, hiszen az óév utolsó napján különleges programokkal várja a látogatóit. A december 31-én 14:00 és 22:00 óra között ingyenesen látogatható múzeumban ugyanis virtuális karmestereket keresnek, így bárki kipróbálhatja magát a zene világában is.


A 26. Silvesterpfad alkalmából Bécs számos pontján rendeznek programokat. A Rathausplatz a szilveszteri műsorok hagyományos helyszínének számít, itt a koncertek után éjfélkor egy világrekordot is szeretnének megdönteni. A legnagyobb mobil-tűzijátékot szervezik, melyben minden látogató részt vehet. Csupán az „Oroundo Vienna” nevű okostelefonos alkalmazást kell letölteni, majd a visszaszámlálás után, amely az óriási kijelzőkön követhető, éjfélkor végül a telefonokat a magasba tartani. Azért a programból a valódi tűzijáték sem marad ki.


Azok sem maradnak viszont szórakozás nélkül, akiknek nincs kedvük kimozdulni, hiszen a Rathausplatzról 23:30-tól élő közvetítést láthatnak a Silvesterpfad honlapján. A Városháza előtti tér másnap sem marad üres, január elsején 11:15-től élőben közvetítik az újévi koncertet. (Compress)


A Silvesterpfad honlapján a részletes program és helyszínek is elérhetők. 
 

Néhány helyszín és programok:

•    Rathausplatz:  Radio Wien Band, ABBAriginal, TribU2, FreeMenSingers & Radio Wien DJ; tűzijáték és világrekord-kísérlet a „Oroundo Vienna“ applikáció segítségével

•    Löwelstrasse: Soul & Lateinamerikanische Klänge: 4Soul, Los Gitanos, José Ritmo és mások

•    Freyung: okidoki-Kinderparty; 14 és 18 óra között  / „Atemlos –Die TTM Schlager Show“ & Die 3; 19 órától

•    Am Hof: Soul, R&B, Funk und Rock’n’Roll: Andy Lee Lang, Hot Pants Road Club, Bad Powells  és mások

•    Graben: „Der grösste Ballsaal Wiens“, Open-Air-Tanzparkett für Walzer, Swingtime, Tango & Co

•    Stephansplatz: „Walzer und Big Bands“:  Barbara Helfgott & Rondo Vienna, Original Wiener Salonensemble, Bernd Fröhlich Orchester és Anne Marie Höller és mások 

•    Kärntner Strasse: groovige DJ-Sounds

•    Neuer Markt: „Die Austrozone“: Iriepathie, Royal Kombo, Ramon, Dunkelbunt, Herr Tischbein, Edwin & Erwin

•    Maria-Theresien-Platz: délután: Kinder-Karaoke-Show , este: Austropop - Radio Arabella

•    Haus der Musik: 14:00 és 22:00 óra között ingyenesen látogatható a múzeum

•    Prater: „Let’s Party“ -  20 órától Radio Wien DJ Simon, The Good Company; éjfékor zenés tűzijáték

•    Aspern Seestadt, Hannah-Arendt-Platz:délután gyermekprogramok. Este  Austropop & Party-Rock - Johann III & LadyRock, Radio 88.6 DJ-Sounds

 

 

 

2015.12.28
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, pincér, gyermekfelügyelő, masszőr, kozmetikus, gyári munka, konyhai kisegítő, szobalány és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.12.29
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett kozmetikus, szobalány, gyári munka, ételfutár, recepciós, üzletvezető, konyhai kisegítő, mosogató, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség