Szánkóbalesetben hunyt el egy fiatal magyar nő Vorarlbergben

Szánkóbalesetben hunyt el egy fiatal magyar nő Vorarlbergben

2020.01.18

Kicsúszott a pályáról és a sílift tartópillérjének csapódott egy magyar szezonmunkás szánkózás közben a vorarlbergi Bürsenbergben. A 25 éves nő belehalt a sérüléseibe, közölte a rendőrség.

A Vorarlbergi Tartomány Rendőrség közleménye szerint a baleset péntek éjfélkor történt a bürsenbergi Einhornbahn II pályán. Az eddigi adatok a alapján a fiatal nő két barátjával együtt szánkózott, többször is lecsúsztak a meredek lejtőn este. Az ismerősök éjfél előtt bementek az egyik vendéglátóhelyre felmelegedni. Amikor egyikük később cigarettára akart gyújtani az épület előtt, akkor vette észre kolléganőjük gazdátlan szánkóját. Azonnal a társuk keresésére indultak, és 20 perc után találtak meg a fiatal munkatársuk élettelen testét a sífelvonó egyik oszlopa melletti mélyedésben. A rendőrség elsődleges adatai szerint a magyar nő kicsúszott a pályáról, nekicsapódott a sífelvonó tartópilléren található létrának és súlyos fejsérülései következtében elhunyt.


A krone.at hírportál szerint az elmúlt hetekben ez volt a negyedik halálos szánkóbaleset az osztrák hegyekben. Szerdán egy 20 éves német férfi vágódott fának Tirolban. Egy héttel korábban egy 61 éves navisi (Tirol) férfi egy enyhe kanyarban kicsúszott a kiépített pályáról és bezuhant az erdőbe, az 50 fokos lejtőn álló fák közé. Karácsony előtt Salzburg tartomány szenvedett halálos sérüléseket egy 16 éves fiú - ennek az esetnek a részleteit a hatóságok még vizsgálják.
   


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség