Steiermark: hét kiló aranyat lopták a villából, 250 ezer euró a kár

2016.04.03

Hét kiló aranyat loptak egy murai (Steiermark) villából a húsvéti ünnepek alatt. A betörők az aranyrudak mellett luxusórát és ékszereket is elvittek.

 

A betörés március 25. és 30. között történhetett, írja az ORF, a tettesek valószínűleg hosszabb ideje figyelték az épületet, majd amikor a tulajdonosok nem voltak otthon, behatolták és átkutatták az ingatlant.  Megtalálták azt a trezort, amiben az arany volt, kinyitották a páncélszekrényt és elvitték a rudakat. A kár körülbelül 250 ezer euró.
 

Ausztriában rövid időn belül ez a harmadik eset, hogy elitnegyedben követnek el hasonló bűncselekményt.  Bécsben Döblingben két villát is kirámolták: az egyikben otthon voltak a tulajdonosok, a három elkövető brutálisan megtámadta, megkötözte őket. A rendőrség egyelőre vizsgálja, van-e összefüggés az esetek között. A Kleine Zeitung úgy tudja, hogy a Murautól félórányi autóútra lévő Mühlenben is történt egy betörés március 24 és 25. között, innét ékszert és órákat vittek el az elkövetőek. A helyi rendőrség a 00-43-59133/6360-as telefonszámon várja az esettel kapcsoaltos információkat. (ORF, Kleine Zeitung)

 

 

2016.03.31
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokhoz hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett CNC-s, teherautó-szerelő, szobalány, pincér, gyári munka, konyhai kisegítő, szakács, pincér, targoncás, gondnok és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.03.31
Hat hasonló étterem működik a világban, a bécsi Praterben, stílszerűen az óriáskerék mellett nyílik meg meg a hetedik. Ezt csütörtökön mutatták be az ORF-nek, a hírportál arról számolt be, hogy a különleges hely 2 milliós eurós beruházással épült fel.

2016.04.01
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, ács, gyári munka, pincér, CNC-marós, programozó, bolti eladó, szakács, mérnök, gondnok és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.03
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett kozmetikus, karbantartó, szobalány, pincér, konyhai kisegítő, gyári munka, asztalos, mérnök, programozó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség