Steiermark: három magyar sérült meg súlyosan a hétfő reggeli balesetben

2016.04.04

Súlyos baleset történt hétfő reggel hét óra előtt Feldbach (Steiermark) környékén: az egyik mellékúton egy 28 éves sofőr kocsijával az útpadkára hajtott, majd ott megpördülve nekivágódott egy magyar autónak.

A 28 éves osztrák sofőr elhunyt, a másik kocsiban három magyar súlyosan megsérült Fotó: Franz Fink
A 28 éves osztrák sofőr elhunyt, a másik kocsiban három magyar súlyosan megsérült Fotó: Franz Fink

 

A Kleine Zeitung és az ORF beszámolója alapján a 28 éves nő, az L216-os úton, St. Stefan im Rosental és Paldau között ismeretlen okból a jobb oldali útpadkára hajtott, majd a kocsi frontálisan belecsapódott a szemközti sávban érkező járműbe, amit egy 38 éves magyar férfi vezetett. Az ütközés ereje akkora volt, írja az ORF, hogy az egyik kocsiból az egész motorblokk kiszakadt.
 

Az ütközésnek több szemtanúja is volt, ők azonnal elsősegélyben részesítették a balesetet szenvedőket, azonban a 28 éves nőn sem ők, sem pedig a kiérkező mentők nem tudtak segíteni, a helyszínen elhunyt. A másik kocsiban utazó mindhárom magyar súlyosan megsérült, a vezetőt és a mellette ülő utast a feldbachi, a hátul helyet foglaló 35 éves nőt (a kocsivezető feleségét) a grazi kórházba szállították. (ORF, Kleine Zeitung)


A Körzeti Tűzoltó Szövetség Feldbach képsorozata és beszámolója itt érhető el. Fotók: Franz Fink

 

 

2016.03.31
Hat hasonló étterem működik a világban, a bécsi Praterben, stílszerűen az óriáskerék mellett nyílik meg meg a hetedik. Ezt csütörtökön mutatták be az ORF-nek, a hírportál arról számolt be, hogy a különleges hely 2 milliós eurós beruházással épült fel.

2016.04.01
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, ács, gyári munka, pincér, CNC-marós, programozó, bolti eladó, szakács, mérnök, gondnok és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.03
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett kozmetikus, karbantartó, szobalány, pincér, konyhai kisegítő, gyári munka, asztalos, mérnök, programozó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.03
Hét kiló aranyat loptak egy murai (Steiermark) villából a húsvéti ünnepek alatt. A betörők az aranyrudak mellett luxusórát és ékszereket is elvittek.

2016.04.04
Tavaly már 3,1 milliárd eurót kerestek azok a magyarok, akik nemrég kezdtek el külföldön dolgozni, vagy naponta ingáznak, írja a Világgazdaság.

2016.04.04
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett üzletvezető, recepciós, mosogató, masszőr, karbantartó, gyári munka, szobalány, logisztikus, mérnök, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség