Sapka, sál, kesztyű: visszatér a tél Ausztriába, a hegyekben akár félméteres hó is eshet

2016.04.22

Mintha csak egy nagyon rossz vicc lenne: a hétvégén gyökeresen megváltozik Nyugat- és Közép-Európa időjárása. A kellemes tavaszt hidegfront söpri el, Ausztriában az Alpok északi oldalán kifejezetten hideg lesz, de az ország többi részén sem várható jó idő.

Tavaly májusi havazás Ausztriában: visszatér a tél a hétvégén

 

Ausztriát szombatról vasárnap virradó éjszaka éri el a hidegfront, számolt be több osztrák hírportálon az időjárási fordulatról az UBIMET meteorológusa, Florian Pfurtscheller. Az Alpok északi oldalán gyorsan visszaesik a hőmérséklet és már 500-700 méteres magasságban is havazhat és viharos szél várható.


Vasárnaptól kimondottan hideg idő várható, az Alpok északi oldalán egészen szerdáig többször havazhat, és a hőmérséklet alig emelkedhet nulla fok fölé. A hegyekben akár 50 centi hó is eshet. Ausztria déli és keleti részén valamivel jobb idő lesz, a napsütést azonban itt is megzavarhatják záporok. Nappal 10 fok felett alakulnak a maximumok, de éjszaka a szélvédett helyeken fagy várható, a gyümölcsfáknak és az elültetett zöldségeknek a legrosszabbkor jön a hideg, a magasabban fekvő területeken a cseresznyefák, síkvidéken az almafák virágoznak. 

 

 

 

2016.04.25
A szabadságpárti jelölt, Norbert Hofer 36,40 százalékkal végzett az első helyen a vasárnap rendezett osztrák államfőválasztáson az előzetes eredmények szerint.

2016.04.25
Hétfőn reggel nyolc órától elkezdte a burgenlandi-magyar határszakasz ellenőrzését, az intézkedés négy járást érint, és egyelőre szúrópróbaszerű, közölte az osztrák tartomány rendőrsége. Hétfő reggel Hegyeshalomnál 300 méter, délutánra már

2016.04.24
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, takarító, konyhai kisegítő, szoftverfejlesztő, mérnök, műtős, gyári munka, szakács, pincér, szerviztechnikus és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.22
Pénteken ismét osztrák weboldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett autószerelő, takarító, ápoló, segédmunkás, gyári munka, szakács, pincér, konyhai kisegítő, szoftverfejlesztő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.22
Továbbra is a Zöldek által támogatott jelölt a legnépszerűbb az áprilisi osztrák államfőválasztás első fordulója előtt egy héttel - derült ki a Gallup intézet közvélemény-kutatásából.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség