Salzburg: hiányszakma lehet a szakács, több száz szakember hiányzik az éttermekből

2016.11.10

Összevesztek a helyi politikusok a Salzburg tartományban tapasztalt szakácshiány miatt - a téli szezonkezdet előtt 600-700 szakember hiányzik a vendéglők, hotelek, szállodák tűzhelyei elől.

A híradások szerint legalább 300 szakács állás betöltetlen maradt és ugyanennyi képzési helyre nem jelentkezett senki. A vendéglátó helyett emiatt azt szeretnék, ha a tartományban hiányszakma lenne a szakács, így nem csak EU-polgárok jelentkezhetnének az üres helyekre. Ezt az álláspontot képviseli Hans Scharfetter (ÖVP) tartományi képviselő és szállodatulajdonos. Az SPÖ képviselője, Heidi Hirschbichler ellenzi javaslatot. Úgy látja, az éttermek nem fordítanak energiát az utánpóltás képzésére. Ráadásul a szakács szakmában a szabadidő gyakorlatilag tervezhetetlen, nagy a fizikai és pszichikai megterhelés, a fizetés pedig nem túl magas.


Scharfetter szerint kollégája nincsen tisztában, mit beszél, hiába keresnek szakácstanulókat, csak Pongauban 220 ilyen lehetőség van, ám mindössze 24-en jelentkeztek. További probléma, hogy a tulajdonosok fizetnének a jó szakácsoknak, így a bérrel sincsen baj - egyszerűen még jelentkező sincsen sok helyen. (ORF)

 

 

 

2016.11.08
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állsportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, takarító, gyári munka, bolti eladó, pénztáros, asztalos, építőipari segédmunkás, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.11.08
Egész héten hideg idő várható Ausztriában, írja a wetter.at meteorológiai portál. A hegyekben többször havazhat, akár 50 centi hó is hullhat.

2016.11.10
Csüötörtökön ismét osztrák partneroldalunkról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett cukrász, masszőr, szakács, pincér, szobalány, konyhai kisegítő, gyári munka, villanyszerelő, szerviztechnikus és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség