Rokoni alapon szervezett betörések: Ausztriában fosztogatott a család

2016.02.26

Hét magyar állampolgárságú személyt gyanúsít a burgenlandi rendőrség azzal, hogy számos betörést követtek el Ausztriában. A társaságra a héten csaptak le, hat gyanúsítottat - apát, annak sógorát és négy fiát - letartóztatták.

 

A Burgenlandi Tartományi Rendőrség beszámolója szerint a csapat 2015 nyara óta portyázott Ausztriában - Burgenlandban, Steiermarkban és Alsó-Ausztriában követtek el bűncselekményeket -  egészen kedd éjszakai lebukásukig. Lakóházak mellett telephelyeket, klubházakat, raktárokat is kifosztottak. Általában készpénzt, szerszámokat és színesfémet vittek el - a zsákmányt aztán Magyarországon adták el. Az osztrák hatóságok végül a magyar rendőrök segítségével tudták azonosítani a büntetett előéletű elkövetőket.
 

Az apa három fiával kedden bukott le Burgban, az ottani tónál lévő nyaralókba törtek be, összesen nyolcba hatoltak be, amikor tetten érték őket. Eközben a negyedik fiú, a sógor és a család egyik barátja St. Margarethenen keresztül Bécsbe indultak. Az osztrák fővársoban egy cég telephelyéről két tekercsnyi, mintegy 1000 méternyi, összesen 500 kiló súlyú rézkábelt loptak. A zsákmányt egy VW Transporterbe pakolták és Nickelsdorfon keresztül akartak hazatérni. A család barátja egy személykocsival kísérte a furgont, azonban a rendőrök Bruckneudorfban feltartóztatták.A két fiút letartóztatták, a kísérő szabadlábon védekezhet.


Az ügyben folyik a nyomozás, a közlemény szerint valószínűleg több eset is a csapat számlájára írható. Az eddigi adatok alapján az okozott kár 50 ezer euróra tehető.

2016.02.25
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett fuvarszervező, gyári munka, pénztáros, konyhai kisegítő, takarító, szobalány, pincér, szakács, londiner és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.02.25
Az EU-tagországoknak jogukban áll kizárni a szociális ellátások bizonyos köréből az uniós társállamokból érkezőket a tartózkodásuk első három hónapjában, és ilyen esetben nem kötelező az egyedi vizsgálat - mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió Bírósága (ECJ).

2016.02.25
Kávémúzeum nyílhat a híres bécsi Landtmann kávézó szomszédságában - jelentette be a kávéház vezetője szerdán Bécsben.

2016.02.25
Kávémúzeum nyílhat a híres bécsi Landtmann kávézó szomszédságában - jelentette be a kávéház vezetője szerdán Bécsben.

2016.02.25
Az osztrák külügyminisztérium "hűvösen" reagált Görögország bécsi nagykövetének konzultáció miatti hazarendelésére - tudatta a tárca csütörtökön közleményben.

2016.02.26
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett asztalos, hegesztő, ács, pénztáros, masszőr, CNC-technikus, gyári munka, szakács, pincér, szobalány és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség