Rohonci bankrablások: megvannak a tettesek, egyikük kétszer is járt a pénzintézetben

2015.12.17

Ahogy arról beszámoltunk, idén kétszer is kirabolták a rohonci bankfiókot. A rendőrség elfogta a tetteseket, egyikük előbb társával, később pedig egyedül támadta meg a pénzintézet alkalmazottját. A magyar rendőrség is közreműködött az eset felgöngyölítésében.

Korábbi írásaink:


 Az októberi bankrablás Rohoncon.


 A decemberi eset.

 

Az ORF információi szerint az első, október 8-án elkövetett bankrablásban ketten vettek részt, egy 19 éves osztrák és egy 23 éves román állampolgár. A rablás mindössze 20 másodpercig tartott, senki nem sérült meg. A két elkövető egy ezüstszürke Volkswagen Passattal Magyarország felé menekült. A jármű rendszáma CO 45202 - ilyen kombinációt azonban egyetlen országban sem használnak. 


Mint utóbb kiderült, írja a heute.at, egy szolgálaton kívüli rendőr követte őket Magyarorságra, így hasznos információkkal tudott szolgálni. A portál úgy tudja, a burgenlandi és Vas megyei rendőrök együttműködése során rendszámot, ruhákat és két gázpisztolyt is találtak. A gyanúsítottak Romániába menekültek, azonban a 19 éves osztrák állampolgárt már október 9-én elfogták a hatóságok, amikor  Moldovába akart átlépni, ugyanis európai elfogatóparancs volt ellene. Őt Ausztriába szállították, először tagadta tettét, majd beismerte, jelenleg Grazban ül vizsgálati fogságban.


23 éves társa egyedül követte el a december 11-i, újabb bankrablást Rohoncon. A román rendőrség szülőhazájában vette őrizetbe december 12-én, őt is átadják az osztrák hatóságoknak. A burgenlandi rendőrök szerint még egy esettel gyanúsítják a párost, szeptember 11-én a steiermarki St. Johann in der Haide településen rabolták ki a bankot - akkor Rohonc környékén loptak el egy autót, amit aztán a rablásnál használtak. (ORF, Heute)
 


A szeptemberi rablásnál készült kép: ezzel az üggyel is a két férfit gyanúsítják Fotó: ORF/Rendőrség
A szeptemberi rablásnál készült kép: ezzel az üggyel is a két férfit gyanúsítják Fotó: ORF/Rendőrség


 

 

 

 

2015.10.13
Két maszkos, fegyveres hatolt be az egyik rohonci (Rechnitz, Burgenland) bankba múlt csütörtökön, a tettesek készpénzt zsákmányoltak és egy ezüst színű Passattal hajtottak el Magyarország fele. A rendőrség keresi az elkövetőket.

2015.12.11
Egy fegyveres férfi kirabolta pénteken a délelőtt a burgenlandi Rechnitz (Rohonc) bankfiókját. A feltételezett elkövető Magyarország felé menekült egy fehér színű BMW-vel.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség