Reszkessetek járőrök: 30 kilométeren keresztül üldözött a rendőrség egy 12 éves sofőrt az A2-es autópályán

2015.09.07

Hosszan üldözött az A2-es autópályán az osztrák rendőrség szombat este egy 12 éves sofőrt: a fiú csütörtökön kötötte el az apja kocsiját Grazban azzal a gondolattal, hogy elugrik Bécsbe szórakozni egyet.

Így kell profin kikerülni járőrkocsi, oszlopot, korlátot - 12 évesen Fotó: Alsó-Ausztriai Tartományi Rendőrség
Így kell profin kikerülni járőrkocsi, oszlopot, korlátot - 12 évesen Fotó: Alsó-Ausztriai Tartományi Rendőrség

 

Az ORF beszámolója szerint a gyermek még csütörtökön hajnalban vitte el az autót Grazból, a szülők hat órakor jelentették be az eltűnését – mint kiderült, a srác már nem először lépett le a járművel. A rendőrök szombaton este 11 óra körül figyeltek fel a kocsira Kottingbrunn közelében (Baden környéke), a fiú a kormányra tett párnára aludt az autópálya parkolójában. Amikor a járőrök felébresztették, azonnal indított és elszelelt az autóval Graz irányában az A2-es sztrádán.


Először Breitenaunál (Neunkirchen környéke) akarták megállítani, de itt kikerülte az úttorlaszt, majd Scheiblingkirchennél sikerült a parkolóba terelni, de amikor a rendőrök megközelítették a kocsit, a fiú megint elhajtott.


Grimmsteinnél letért az autópályáról, megint kikerült egy torlaszt, majd rossz irányban ment vissza a sztrádára, a rendőrök őszinte rémületére. Végül Seebensteinnél elhagyta az A2-est egy mellékúton, ott megint hiába álltak elé kocsikkal, kikerülte az akadályt. Végül aztán egy parkolóházba hajtott, itt kapták el végül. A menekülést azzal magyarázta, hogy nagyon megijedt a rendőrök láttán, ezért száguldott el.  Az Alsó-ausztriai rendőrség szerint a 12 éves nem először ült a volánnal, remekül vezetett, úgy kerülte ki az akadályokat, a járőrkocsikat, hogy egyikben sem tett kárt, írja az ORF. A Google Maps szerint körülbelül 30-35 kilométer a távolság Kottingbrunn és Seebenstein között.

 

2015.09.06
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ápoló, hegesztő, recepciós, konyhai kisegítő, szobalány, ács, gyári munka, raktáros, kőműves, pincér, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.09.06
Ausztria az emberiesség jegyében nyitotta meg határait a Magyarországról elindult menedékkérők előtt - mondta Werner Faymann osztrák kancellár az Österreich című osztrák lap hétvégi számában megjelent interjúban. Péntek óta 14 ezer menekült érkezett Ausztriába, többségük Németországba indult tovább.

2015.09.07
Hétfőn ismét osztrák partneroldalukról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, szakács, konyhai kisegítő, gyári munka, szobalány, mérnök, masszőr, eladó, értékesítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.09.07
Németország kormánya úgy döntött, hogy további 3 milliárd eurót (940 milliárd forintot) szabadít fel a tömegével érkező menekültek és bevándorlók miatt kialakult helyzet kezelésére. Az összeget az érintett tartományi kormányok és önkormányzatok kapják - áll a koalíciós pártok vezetőinek több mint ötórás ülése után hétfőn kiadott közleményében.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség