Razzia a hotelújításon: elvitte a rendőrség a melósok negyedét

2017.10.07

17 illegálisan dolgozó ukránt fogott el az osztrák adórendőrség csütörtökön a négy csillagos Grand Hotel Panhans (Semmering, Alsó-Ausztria) felújításán. Az építkezésen összesen 60-70 ember tevékenykedett a razzia idején.

Az akció tényét hivatalos források is megerősítették, az ukránoknak sem érvényes tartózkodási engedélye, sem pedig más, szükséges irataik nem voltak, őrizetbe vették őket és kitoloncolás vár rájuk. Az illetékes minisztérium az eset kapcsán emlékeztetett arra, hogy a rendőrség már hosszabb ideje nyomoz fiktív cégek ügyében, amelyek feketén foglalkoztattak Kelet-Európából érkező dolgozókat.

Az ORF megszólaltatta a Panhans-csoport vezetőjét, Viktor Babushckakot, aki elmondta a cége május óta újítja fel a nagy tradíciókkal rendelkező hotelt. A munkálatokkal több céget bíztak meg, a befektető szerint hat alvállalkozónál találtak hiányosságokat a hatóságok a csütörtöki razzián. A cégvezető külföldön tartózkodott, amikor a rendőrségi akció zajlott, így még vizsgálják, milyen hatásai lesznek a rendőrség fellépésének.

Az ORF szerint a Panhans-csoport nem először kerül be a hírekbe: tavaly novemberben az áramszolgáltató cég, az EVN kapcsolta ki az áramot a cég két semmeringi hoteljében. Idén januárban pedig a felgyűlt adósságok miatt több hitelező is végrehajtást kért a cégcsoport ellen. (ORF)

 

 

 


 

cimkék:

CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség