Rauris: ötezer embert vágott el a külvilágtól Ausztriában egy sárlavina a heves esőzés után (videó)

2015.07.24

A nagy mennyiségű eső miatt kialakult sár- és törmeléklavina csütörtökön elzárta a Salzburg tartományban fekvő Raurisba vezető utat, amelyet csak pénteken délelőtt sikerült megtisztítani. 3 ezer helyi és mintegy 2 ezer turista rekedt a faluban.

A dombokról az utakra zúdult a törmelék Fotó:Twitter
A dombokról az utakra zúdult a törmelék Fotó:Twitter

 

A település környékére zúduló eső földet, köveket, fákat sodort magával és a helyi patak medre nem tudta felvenni a nagy mennyiségű vizet, így az áradat a völgyben fekvő helység bekötőútjára zúdult, amelyet aztán 600 méter hosszan és 3 méter magasan elborított - ezzel el is vágta Raurist a külvilágtól. Egy parasztgazdaságból a tűzoltóknak kellett kimentiük az ott lakókat, a lakóépület nem rongálódott meg, azonbana  pincéje megtelt vízzel.

A sárlavina után azonnal megkezdték az út felszabadítását, azonban csak péntek délelőttre végeztek vele, így a helyiek (3 ezer lakos) és mint 2 ezer turista nem tudta elhagyni a települést. A több száz ingázó a völgy bejáratánál hagyta a kocsiját, ők vagy gyalog, vagy a tűzoltók segítésével jutottak haza. Péntek délelőttre sikerült az utat felszabadítani amrklók segítségével.

Videó a lavináról:


 

 

 


Elzárta a településre vezető utat a törmelék Fotó: ORF

 

 

 

2015.07.20
Az A3-s autópálya mellett keletkezett futótüzet oltották a tűzoltók vasárnap, amikor egy figyelmetlen sofőr túl közelítette meg a járművekkel biztosított helyszínt: előbb egy parancsnoki járműnek, majd a szalagkorlátnak ütközött - az oltást végzők közül ketten az utolsó pillanatban tudtak csak félreugrani.

2015.07.22
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett hegesztő, takarító, karosszériás, eladó, targoncás, gyári munka, szobalány, konyhai kisegítő, segédmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.23
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett takarító, szobalány, raktári dolgozó, gyári munka, szakács, pincér, felszolgáló, konyhai kisegítő, sofőr, segédmunkás és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.24
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. mérnök, programozó, konyhai kisegítő, asztalos, kőműves, szakács, szobalány, takarító, lakatos, állatgondozó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség