Rábafüzes: órákig tartó várakozás után engedték be a magyar hatóságok az Ausztriából visszaküldött menekülteket

2017.01.16

Órákig tartó várakozás után vettek vissza több menekültet Ausztriából a magyar hatóságok vasárnap. A Kronen Zeitung úgy tudja, az irakikból és szíriaiakból álló csoport hosszú időt töltött a senki földjén.

 

A menekültek vasárnap reggel háromnegyed öt körül érkeztek a jennersdorfi vasútállomásra, innét a heiligenkreutzi-rábafüzesi határátkelőre szállították őket. A magyar hatóságok azonban megtagadták az átvételüket, így hosszú várakozás következett, a csapat a hidegben tüzet gyújtott a senki földjén és akadályozta a forgalmat.


A csoport Ausztriába sem tudott visszatérni, mivel több mint 30 osztrák rendőr és határőr megakadályozta az újbóli belépésüket. A patthelyzet délután fél ötkor oldódott meg, a magyarok engedélyezték a belépést az öt szír és három iraki (köztük két nő) állampolgárnak. A Kronen Zeitung úgy tudja, a menekültek a magyar oldalon azt a tippet kapták, hogy később az erdőn keresztül próbáljanak meg visszajutni Ausztriába. (Kronen Zeitung)

 

 

2017.01.14
Elküldte melegebb éghajlatra az autópálya-kezelőt (ASFINAG) az a tiroli kamionsofőr, aki péntek reggel rendesen kiakadt azon, hogy az A2-es autópálya Arnoldstein és Klagenfurt közötti, erősen behavazott szakaszán egy hótolót sem látott.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség