Porsche Cayenne kék lámpával és tetőcsomagtartóval: levillogta az útban lévő autóst

2015.01.05

Akár Rejtő is írhatta volna: találkozott két Porsche Cayenne a tiroli autópályán. Az egyiken tetődoboz volt és kék lámpát használt, a másik megkérdezte az osztrák rendőröket, van-e ilyen kocsijuk. Nincs és nem is volt, feljelentés lett az eset vége.


 

Az orf.at beszámolója szerint a német férfi Inntal-autópálya belső sávjában tartott hazafele Porsche Cayenne-jével vasárnap délben, amikor mögötte megjelent egy másik Cayenne, szorosan beállt mögé és kék lámpával "levillogta", így követelve magának utat. A sofőr elengedte a türelmetlen riválist, ám úgy emlékezett, az osztrák zsaruknak nincsen ilyen Porschéjük, és ha lenne is, biztosan nem tennének rá tetőcsomagtartót. Fel is hívta a rendőröket, akik Wörglben megállították a kék lámpás autót és kikérdezték annak vezetőjét - ugyanis annak semmi köze nem volt a hatósághoz. AZ 51 éves gráci férfi bevallotta, csak akkor használja a kék villogót, ha nem engednek neki szabad utat.

A rendőrök nem voltak megértőek, megkülönböztető jelzés engedély nélküli használatáért feljelentették a sofőrt.

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség