Orvosi bravúr Bécsben: nyolcórás műtéttel varrták vissza a magyar férfi levágott ujjait

2017.05.17

Jobb kezének mind az öt ujját levágta egy magyar munkásnak egy gép Ausztriában – a férfit Bécsben sikeresen megműtötték, azóta már újra tudja mozgatni az ujjait.

 

 

 

A baleset még múlt pénteken történt a Mattersburg melletti Rohrbachban (Burgenland).  A magyar dolgozó lekapcsolta a lemezmegmunkáló/formázó gépet, hogy állítson rajta, azonban az mégis beindult és levágta mind az öt ujjat a munkás jobb kezéről – azt egyelőre nem tudni, miért következett be a baleset.


A sérültet Bécsbe, a meidlingi kórházba szállították, ott Alexander Meznik kézsebész főorvos és  csapata sikeresen visszavarrta az ujjakat. A nyolcórás műtét során először a csontokat, aztán az inakat, az idegpályákat végül pedig az ereket kötötték össze. A Wien heute műsornak nyilatkozó dr. Meznik azt mondta, a beavatkozás még az ő sebészi gyakorlatában is különlegesnek számít. Az operáción előbb kettő, majd a sikeres visszaültetés után egy orvosi csapat dolgozott.


A 43 éves férfi sikeresen átvészelte a kritikusnak számtó első napokat és jól van. A főorvos az alábbiakat nyilatkozta róla: - Informáltuk a sérüléséről, és nagyon óvatosan megkezdte az első gyakorlatokat. Tisztában van azzal, hogy hosszú ideig tart a felépülése. 


A beszámoló szerint a férfi már tudja mozgatni a visszavarrt ujjait, a teljes gyógyulása és rehabilitációja azonban legalább 10 hónapig tart. (ORF)

 

 

 

 

2017.05.18
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett sofőr, CNC-marós, gyári munka, konyhai kisegítő, recepciós, szakács, pincér, kőműves és osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.05.17
Szerdán ismét osztrák weboldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, takarító, pincér, szakács, mosogató, mérnök, cukrász, recepciós, fényező, villanyszerelő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket Ausztria területén.

2017.05.16
Kedden ismét ausztriai partneroldalainkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett hegesztő, asztalos, szakács, karosszériás, kőműves, ács, lakatos, gyári munka, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Belépés




Elfelejtette a jelszavát?

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség