Óriástökök bajnoksága Tullnban: fél tonnánál is többet nyom a győztes darab

2015.10.05

A hétvégén rendezték meg az ausztriai Tullnban az óriástökök állami bajnokságát, összesen 29 góliátot neveztek a versenyre. 500 kiló körüli darabokkal lehetett odaférni a dobogóra.

Nem kispályáztak: 500 kiló alatt nem volt esély a győzelemre fotó: Die Garten Tulln
Nem kispályáztak: 500 kiló alatt nem volt esély a győzelemre fotó: Die Garten Tulln

 

A Die Garten Tulln oldal beszámolója szerint 29 gazda nevezte be a vetélkedésre a nehézsúlyú darabokat. A győztes a Ernstbrunnból érkezett, Thomas Puchner 526 kilós terméssel nyert. Hermann Unger (Pamhagen/Burgenland) lett a második (509 kiló), Friedrich Metka végzett a harmadik helyen, a 491,5 kilós terméssel.
 

A legszebb töknek egy 168,6 kilós, karintiai terményt választottak - súlyra jelentősen lemaradt a győztesekről, ám formára remeknek bizonyult. (ORF)


 

 

Auch heuer findet am 3. Oktober wieder die Österreichische Staatsmeistschaft im Kürbiswiegen auf der GARTEN TULLN statt.

Posted by DIE GARTEN TULLN on 2015. október 3.

 

 

 

2015.10.05
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szerviztechnikus, ács, szobalány, eladó, masszőr, konyhai kisegítő, hegesztő, villanyszerelő, recepciós, gondnok és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.10.05
A magyar főiskolai és egyetemi hallgatók mobilitását ösztönző programot indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - jelentette be Palkovics László, a tárca felsőoktatásért felelős államtitkára hétfői, a Budapesti Gazdasági Főiskolán tartott sajtótájékoztatóján.

2015.10.05
A Volkswagennél (VW) 2008 óta használták a károsanyag-kibocsátási adatok manipulálására szolgáló szoftvert, és a csalásról sokkal többen tudtak a cégnél, mint ahogy a dízelbotrány elején gondolták - írták német lapok vasárnap. A Volkswagen közben közzétett egy oldalt, amelyen ellenőrizhető a járművek érintettsége a botrányban.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség