Oberwart: házhoz vitte a kábítószert a csomagszállító cég alvállalkozója?

2017.05.23

Felmondja a DHL csomagszállító cég az oberwarti (Felsőőr, Burgenland), meg nem nevezett partnervállalatával kötött szerződést, mivel az alvállalkozót azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy a normál küldemények mellett kábítószert is házhoz szállított, írja a Kurier online portálja.

 

A híroldal úgy tudja, hogy a nagyobb mennyiségű drogról, készpénzről és fegyverekről is szó van az eset kapcsán, a burgenlandi rendőrség sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem akarta az értesülést.


A DHL Paket Austria GmbH szóvivője, Stefan Wolf azonban konkrétumokat is elárult a lap munkatársának. „ Mihelyst a cég vezetősége tudomást szerzett a történtekről, azonnal lépett. A jogi osztály megbízást kapott arra, hogy az alvállalkozóval megkötött szerződést a lehető legrövidebb időn belül felbontsa”, hangzott a hivatalos állásfoglalás.


A kábítószer mennyiségéről illetve a részletekről egyelőre nincsenek információk, így azt sem tudni, hány ember érintett az ügyben, a vizsgálat még hosszabb ideig eltart. 


DHL szóvivője szerint mind a partnerek kiválasztásánál, mind pedig a folyamatos ellenőrzésnél a cég alaposan jár el és előre meghatározott irányelvek mentén dolgozik. Stefan Wolf kivételnek nevezte az oberwarti esetet és azt mondta, annyira erős bűnözői befolyással találkoztak, hogy azt még a legjobb ellenőrzési rendszer sem tudta volna megakadályozni. (Kurier)

 

 

2017.05.23
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett raktári dolgozó, szobalány, gyári munka, ápoló, cukrász, asztalos, szakács, pincér, tetőfedő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.05.23
Lopott munkagéppel törték be az egyik ékszerbolt kirakatát keddre virradó éjjel az ausztriai Leondigban (Felső-Ausztria). A nem túl kifinomult módszer a tettesek számára eredményesnek bizonyult: el tudtak menekülni a zsákmánnyal.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség