Növeld az esélyeidet, mutasd be magadat videóinterjúban az osztrák és német hirdetőknek!

2017.07.24

Az  ausztriaimunkakereso.hu oldal négy éve működik, ezalatt kiépült a magyarországi, az ausztriai kapcsolatrendszerünk. A megbízható forrásból származó állások megjelenítése mellett hamarosan újabb funkcióval jelentkezünk: partnerünk, az Indivizo Kft. révén lehetőség lesz arra, hogy a már külföldön dolgozók vagy az osztrák és német munkára készülők videóinterjút készítsenek – ehhez csak egy laptopra vagy számítógépre van szükség.


Mit kell tudni az Indivizo Kft-ről?

 

A cég a munkaerő-kiválasztásának folyamatát egyszerűsítette le azzal, hogy a jelöltek klasszikus jelentkeztetése (űrlap, önéletrajz) mellett a videóinterjú lehetőségét is beépítette a rendszerébe. Ezzel a munkáltatók dolgát is megkönnyítette, de a jelentkezők esélyei is nőttek: a kiválasztás során nagy jelentősége van a személyes benyomásnak, a videó pedig ehhez kitűnő eszköz. A szoftvert nem csak Magyarországon használják, cégek, bankok, biztosítók, nagyvállalatok, a vállalkozás több európai országban is aktív.

 

Mi az ausztriaimunkakereso.hu és az Indivizo közös fejlesztésének lényege?

 

A német nyelvterület állásközvetítő, munkaerő-kölcsönző cégei egy olyan csomagot kapnak, amelynek révén a hirdetésekkel nagyszámú magyar munkavállalót érnek el, mellette pedig használhatják az Indivizo Kft. rendszerét. Ilyen megoldás egyelőre nincsen a piacon, az Ausztriából kapott visszajelzések pozitívnak bizonyultak, az osztrák vállalkozások a hirdetéssel kombinált megoldást jól fogadták. Ehhez hozzájárult, hogy az Indivizo Kft. kiválasztási rendszere mindenféle szempontból úttörőnek és professzionálisnak számít.

 

Miért jó ha magyar munkavállalóként benne vagyok az adatbázisban?
 

A német nyelvterületen történő terjeszkedéssel együtt még egy új megoldásra készülünk. Egy videóinterjús adatbázist építünk fel azok számára, akik már most is Ausztriában vagy Németországban dolgoznak, vagy  ezekben az országokban keresnek munkát. Az érdeklődők rövid videókban mutatkozhatnak be, feltölthetik adataikat, önéletrajzukat. A továbbiakban már az interjúkat nézhetik meg az osztrák, német hirdetők, vagyis egy rövid, nagyon könnyen elkészíthető saját portfolióval a munkakeresők megtöbbszörözhetik az esélyeiket. 

 

Nagyon izgalmas, de mennyire bonyolult a videóinterjú elkészítése?

 

Felhasználói szintű számítógépes tudás, internetes kapcsolat, webkamera mellett csak némi bátorságra van szükség. A jelentkező 3-4 kérdést kap, ezekre kell válaszolnia németül, gyakorlatilag saját magát, eddigi munkatapasztalatait és személyes motivációt mutatja be két-két percben. Az Indivizo rendszerét régóta használják nagy cégek a kiválasztáshoz, kiforrott toptermékről van szó, amely most új területen debütál és nagyban megkönnyítheti a külföldi munkavállalást, munkahelyváltást.

 

Jól hangzik, mikortól lesz elérhető?

 

Mától megnyitjuk a rendszert a jelentkezők előtt, érdemes a Facebook-oldalainkat figyelni, ezeken folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket a lehetőségről. Ugyanígy folyamatosan építjük az osztrák és német hirdetési kapcsolatainkat, ezekről is lesznek friss információk. A jelentkezők az interjúhoz, adatfeltöltéshez közvetlen segítséget kapnak, amennyiben szükségük van rá.  Az újonnan bevezetett megoldással arra törekszünk, hogy a képzett magyar munkavállalók a számukra a lehető legjobb állást találják meg az osztrák vagy a német álláspiacon. 


Elkészítem a videóinterjút.

 


 

cimkék:

CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség