Nem éppen sikertörténet: már aláírásokat gyűjtenek az Ágfalva és Somfalva között lezárt út miatt

2015.04.08

Egy hete van zárva reggel és délután az ausztriai Somfalva (Schattendorf) és Ágfalvát összekötő út. Az intézkedést az osztrák település kezdeményezte a magyar ingázók miatt nagy forgalom miatt, de hamar kiderült, az intézkedésnek sokan nem örülnek, több településen is aláírásokat gyűjtenek a döntés ellen, írja a Kisalföld online portálja.

 

A lap újságírója több embert is megszólaltatott Ausztriában és Magyarországon:

– Egy hete zárták le Somfalván reggel és délután az ágfalvi összekötő utat, hogy az ingázó magyarok rohamának elejét vegyék. Már az első napokban közel a felére esett a forgalmunk, hiszen a tankolók kétharmada magyar volt. De hozzám hasonlóan így járt több helyi vállalkozás is – mondta Herbert Trimmel, Somfalva (Schattendorf) benzinkútjának tulajdonosa.

– Úgy véljük, fölösleges ez az időszakos útzár, ezért mi is csatlakoztunk az aláírás-gyűjtési akcióhoz, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot. Nálunk eddig több mint százötvenen írták alá az ívet, osztrákok és magyarok. Somfalván több helyen is gyűjtenek aláírásokat.

A brennbergbányai Tóth András az egyik szervezője az aláírásgyűjtésnek. Közel négy éve dolgozik Somfalván. – Úgy tudjuk, alig maroknyian voltak Somfalván az útzár bevezetésének kezdeményezői. A helyi üzletek, a cukrászat, a hentes, a pék, de még a lottózó is igen megérzik a forgalomcsökkenést – vázolja a mostani helyzetet. – Az osztrák és magyar aláírásokat egy soproni, uniós jogokkal foglalkozó ügyvédhez fogjuk eljuttatni a továbblépés érdekében. 

A teljes írás itt olvasható.

 

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség