Napi zseni Bécsben: bemászott a talált tárgyak konténerébe, a tűzoltók szabadították ki

2016.11.06

A talált tárgyak leadására szolgáló konténerből kellett kiszabadítani egy férfit vasárnap délután Bécs Wieden városrészében.

A tűzoltókat járókelőket értesítették, miután a nem túl nagy tárolóból segélykiáltásokat hallottak. Mint kiderült, egy fiatal férfi eddig ismeretlen okból bemászott a konténerbe és saját erejéből már nem tudott kijutni.
 

A helyzetet a tűzoltók oldották meg, leszerelték a forgóajtószerű bedobórészt és kihúzták az illetőt, aki sértetlenül megúszta a kalandot, ám a rendőrök kihallgatták, hogy mit is keresett a konténerben.


Az osztrák jog szerint amennyiben a nyilvános helyen talált tárgy értéke meghaladja a 10 eurót, úgy azt a talált tárgyak ügyfélszolgálatán le kell adni - ugyanez vonatkozik az igazolványokra, dokumentumokra, érték nélkül. A területileg illetékes önkormányzat pedig megkísérli kideríteni a jogos tulajdonost és ha ez sikerült, visszajuttatja hozzá az elveszett dolgokat. Bécsben 19 kerületi osztály foglalkozik ezzel, de a Városháza információs szolgálatán is leadhatóak a talált holmik.


Az osztrák fővárosban emellett 100 konténert (Fundbox) állítottak fel, ezekben névtelenül is el lehet helyezni kisebb dolgokat, hétköznapi tárgyakat. A fiatal férfi egy ilyenbe mászott bele, azonban nem számolt azzal, hogy bedobó csak egy irányban működik.


A nagyobb értékű - készpénz, ékszer, műszaki eszközök stb. - személesen adhatóak le, ugyanis a megtalálójukat jutalom illeti meg. A talált tárgyak kérdésköréről a bécsi önkormányzat oldalán lehet olvasni. (ORF)

 

 

 

2016.11.04
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ápoló, takarító raktári dolgozó, gyári munka, recepciós, mechatronikus, komissiózó, szakács, pincér, mérnök és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.11.06
Vasárnap ismét osztrák patrneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett bolti eladó, recepciós, pénztáros, gyári munka, konyhai kisegítő, ápoló, pincér, mérnök, cukrász, szakács, masszőr és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.11.06
Havazik Ausztria több tartományában egy hidegfront nyomában. Tirolban több úton is akadozik a forgalom, az ország déli részén pedig kiadós esőre lehet számítani.

2016.11.06
Majdnem tömegkarambollal végződött egy ütközés péntek este Zirl (Tirol) közelében. Az egyik meredek hegyi úton egy személyautó letolt az útról egy autóbuszt, azonban a sofőr lélekjelenlétének köszönhetően az utasokkal teli jármű nem borult fel.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség