Nadrág és cipő nélkül 3000 méter környékén: hegyi mentők hozták le a hegyről a két turistát

2014.09.03

Mintha csak egy rossz amerikai film lett volna: hegyi mentők hoztak le a tiroli hegyekből két fiatalt, akik felszerelés nélkül vágtak neki a csúcsnak, de viharban eltévedtek. Ha nem találják meg őket a havazásban, akkor nem élik túl az éjszakát.

Egy 20 és 21 éves német turistát mentettek ki csaknem 3 ezer méter magasból az osztrák hegyi mentők Tirolban, a két fiatal félcipőben, gyönge felszereléssel vágott neki a hegyeknek, kis híján odavesztek.

Még vasárnap indult el a két német Kühtaiból, egy sátorral, matracokkal és kevés élelmiszerrel egy hegyi túrára. Az első éjszakát egy menedékházban töltötték, majd úgy tervezték, tovább indulnak a következő menedékhelyre, amely 2400 méter magasan található.

A tomboló hóviharban eltévedtek, és ahelyett, hogy visszafordultak volna, felfele másztak, abban bízva, hogy jelzett útvonalra találtak. A Sulzkogel csúcs alatt, csaknem 3000 méteres magasságban adták fel, onnét értesítették a mentőket éjjel fél tizenegykor.

A riasztott csapatok meg is találták a két vándort – cipő (egyiküket pedig nadrág) nélkül a szabadban. A ruhadarabot a gazdája levette és meggyújtotta, hogy azzal jelezzék helyzetüket, a sátrukat pedig azért hagyták el, mert attól tartottak, hogy az lecsúszik a mélybe. Az erősen kihűlt fiatalokat a hegyi mentők vitték le a hegyről – a csapat vezetője elmondta, a két fiatal egyedül valószínűleg nem élte volna túl az éjszakát a csúcs környékén a hidegben.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség